4.4.2012 15:12

Γέφυρα σωτηρίας για 8χρονο επιβάτη του "Νήσος Χίος"

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Γέφυρα σωτηρίας για τη διάσωση ενός ανήλικου στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Νήσος Χίος, την ώρα που αυτό έπλεε ανοικτά  της Άνδρου.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου ήταν και ένας ανήλικος ηλικίας 8 χρονών ο οποίος πρόσφατα είχε χειρουργηθεί στο κεφάλι. Παρά όμως τις συστάσεις των ιατρών να πραγματοποιεί ταξίδια μόνο με αεροπλάνο η οικονομική δυσπραγία της οικογένειάς του δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Έτσι λίγο μετά τις 2:30 το πρωί, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπεύθυνης της εταιρείας κ. Ρήγα, ο ανήλικος παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος. Οι γιατροί του πληρώματος αλλά και ακόμα δύο επιβάτες που έφεραν την ιατρική ιδιότητα απεφάνθησαν ότι ο νεαρός έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα προκειμένου να διασωληνωθεί.

Έτσι στις 04:30 τα ξημερώματα ο πλοίαρχος του "Νήσος Χίος" που εκτελούσε το δρομολόγιο Χίου – Πειραιά, ζήτησε τη βοήθεια του θαλάμου επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Αμέσως απογειώθηκε από τη Χίο το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα το οποίο έσπευσε στο πλοίο και με τη χρήση γάντζου και καλαθιού μετέφερε τον ανήλικο μαζί με τη μητέρα του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με την εταιρική ενημέρωση ήδη ο 8χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα, ενώ η υγεία του συνεχώς καλυτερεύει. 

Σ.Σ.: Τις φωτογραφίες απέστειλε στον "π" η επιβάτης Ν.Λ. 

ΒΙΝΤΕΟ: Γ. ΧΑΜΠΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ