2.9.2014 15:06

Γάλλος τουρίστας ζητάει βοήθεια για να σωθούν σκυλιά που κακοποιούνται στη Χίο

Με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου επικοινώνησε σήμερα ο Olivier Sanchez που ζει στη Γαλλία καθώς κατά την παραμονή του στο νησί εντόπισε – όπως καταγγέλλει – δύο σκυλιά να ζουν δεμένα κάτω από ένα δέντρο χωρίς τροφή και νερό στην περιοχή του Λημνιώνα. Ο Γάλλος τουρίστας αναζητώντας σε ποιον ανήκουν τα ζώα, που όπως χαρακτηριστικά τονίζει πεθαίνουν της πείνας, εντόπισε τον ιδιοκτήτη τους που είναι εστιάτορας με τη βοήθεια ενός Έλληνα ο οποίος νοικιάζει δωμάτια στην περιοχή.

Όταν ο κ. Sanchez τον συνάντησε και του ζήτησε να υιοθετήσει το νεαρό Μπόξερ που βλέπετε και στη φωτογραφία για να το πάρει μαζί του στο Παρίσι ο δυνάστης του ζώου αρνήθηκε.

Σύμφωνα με τον τουρίστα το άλλο ζώο – που είναι κυνηγόσκυλο – είναι τόσο φοβισμένο εκτός από υποσιτισμένο και είναι προφανές ότι έχει ξυλοκοπηθεί αγρίως από τον ιδιοκτήτη του.

Και τα δύο σκυλιά σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ήταν χωρίς νερό και τροφή επί μέρες μονίμως δεμένα κάτω από τα δέντρα και ενώ η θερμοκρασία έφτανε τους 40ο C. Οι τουρίστες που παρατήρησαν ότι κανείς δεν τα φρόντιζε για μεγάλο χρονικό διάστηκα τους έβαλαν νερό για να ξεδιψάσουν και τους έδωσαν τροφή.

Όπως επισημαίνουν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου τα σκυλιά μένουν εκεί δεμένα όλο το χρόνο, ενώ το κυνηγόσκυλο που είναι και μεγαλύτερο σε ηλικία είναι σχεδόν ετοιμοθάνατο.

Ο κ. Sanchez από τη Γαλλία ζητάει τη συνδρομή του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και στο emailπου έστειλε τους ενημερώνει και για το ονοματεπώνυμο του βασανιστή των σκυλιών αλλά και για τις συντεταγμένες όπου θα εντοπίσουν τα ζώα.

Ως πότε θα αδιαφορεί το Υπουργείο Τουρισμού;

Αυτό είναι άλλο ένα έγκλημα – γιατί η κακοποίηση των ζώων είναι έγκλημα – που διαπράττεται και αυτή τη φορά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

Όσο το Υπουργείου Τουρισμού θα συνεχίζει να κλείνει τα δικά του μάτια στην εγκληματική δράση των κατοίκων αυτού του τόπου αυτό και πολλά άλλα περιστατικά θα δυσφημούν απολύτως δικαιολογημένα τη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι αφιλόξενος τόπος για τα ζώα και αυτό το λέμε με βεβαιότητα. Ελάχιστοι νοιάζονται, αρκετοί εγκληματούν εις βάρος τους, οι περισσότεροι όμως αδιαφορούν γι’ αυτό που συμβαίνει παντού αφού θεωρούν τα ζώα υποδεέστερα είδη χωρίς δικαιώματα τα οποία υπάρχουν μόνο για να καλύπτουν τις ανάγκες μας!

Πηγή:www.zoosos.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ