29.9.2016 15:39

Γάγγραινα η γραφειοκρατία

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΙΑ ΛΙΓΝΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2o ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν μπορεί ν α αξιοποιηθεί από το 2ο Λύκειο το οίκημα που έχει αγοραστεί στην ανατολική είσοδο του και προορίζεται για να μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας, τμήμα Πληροφορικής  και Βιβλιοθήκη.

Η οικία Λιγνού αγοράστηκε  από την πρώην Νομαρχία με πίστωση  250.000 ευρώ  από την πρώην Νομαρχία και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία  παραχώρησης στο δήμο Χίου, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης αυτών των θεμάτων.

«Το οίκημα μας είναι απαραίτητο, αλλά δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αυτά τα θέματα ανήκουν στην αρμοδιότητα της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αν δεν ολοκληρωθεί  η διαδικασία παραχώρησης δεν μπορούμε να το εντάξουμε στο δυναμικό μας, δεν είναι δυνατόν να  προγραμματίσουμε τίποτα, δεν μπορούν να  ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης», δηλώνει στον «π» ο Λυκειάρχης Σταύρος Σταυρινούδης.

Η διεύθυνση του Λυκείου έχει ενημερώσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες και περιμένει την εκκίνηση της διαδικασίας που θα σηματοδοτήσει την ένταξη του στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ