24.1.2013 12:51

Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: "Η κρίση γεννά καινοτόμες ιδέες"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

"Η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Χίου βρίσκει τους Έλληνες επιχειρηματίες και μη να βιώνουν τις ιδιαίτερα δυσάρεστες συνέπειες της πολυετούς οικονομικής ύφεσης .
Ωστόσο ακόμη και σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια του μνημονίου και της διεθνούς επιτήρησης, ο Έλληνας αλλά –θέλουμε να πιστεύουμε – ακόμη περισσότερο ο Χιώτης έχουν αποδείξει ότι μπορούν:

  • Να δίνουν καθημερινά με αξιοπρέπεια τη μάχη στον επιχειρηματικό στίβο
  • να «γεννούν» καινοτόμες ιδέες
  • να «σπάνε» τα στενά γεωγραφικά όρια του νησιού μας αλλά και της Ελλάδος

και να «ταξιδεύουν» τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους σε όλα τα πλάτη & μήκη της υφηλίου.
Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια του Θεού το 2013 θα είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει την δυνατότητα να ανασυνταχθούμε και κάνοντας την αυτοκριτική μας , να βελτιωθούμε, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί χωρίς ωστόσο να χάσουμε την ανθρωπιά μας καθώς επιχείρηση δεν είναι μόνο οι δείκτες αλλά και οι άνθρωποι.
Ανθρώπους μαζευτήκαμε εδώ να βραβεύσουμε που –κατά την ομόφωνη άποψη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χίου- ξεχώρισαν για την προσφορά τους κατά την περασμένη χρονιά:
 

  • Χωρίς άλλες καθυστερήσεις καλώ λοιπόν να προσέλθουν στο βήμα οι εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Σάμου και του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Αγ. Κηρύκου Ικαρίας, τους οποίους τιμούμε για την πολύτιμη προσφορά τους κατά την πολυήμερη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας τον περασμένο Αύγουστο. Τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς μας απέδειξαν ότι οι Έλληνες σε δύσκολες στιγμές συσπειρώνονται και ενωμένοι σα γροθιά αντιμετωπίζουν τις όποιες προκλήσεις.

 

  • Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Χίου ομόφωνα απεφάσισε να τιμήσει σήμερα την επιχείρηση του κου Παντελή Κεφάλα,  η οποία δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία  στον τομέα της οινοποιίας διότι πέτυχε:
    • Να παντρέψει την μεγαλύτερη από πενήντα έτη οικογενειακή οινοποιητική παράδοση με τις νέες τεχνολογίες και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο οινοποιείο αξιοποιώντας τοπικές ποικιλίες
    • Να αναπτύξει την επιχείρηση προσθέτοντας Αίθουσα Γευσιγνωσίας κάνοντας γνωστά στους επισκέπτες τα εξαιρετικά προϊόντα αυτού του τόπου
    • Να εργάζεται με μεράκι και αφοσίωση κόντρα στις δυσκολίες των καιρών από τη Βολισσό για να αποδείξει σε όλους ότι όλα είναι εφικτά εάν κυνηγήσεις το όνειρό σου .

 
Τέλος βραβεύουμε ένα δικό μας άνθρωπο, την κα Αριέττα Γκαλιμανά , εργαζόμενη στο Επιμελητήριο Χίου από το 1987 έως το 2011 για την επαγγελματική της ευσυνειδησία, και την συνολική της προσφορά στο Επιμελητήριο Χίου καθόλη αυτή την εικοσιπενταετία. Όσοι είχαμε τη χαρά να συνεργασθούμε με την κα Γκαλιμανά εκτιμήσαμε την διάθεση προσφοράς της, την ανιδιοτέλεια και την ευγένεια που την χαρακτηρίζουν".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ