14.1.2015 20:05

Φυσιολάτρες και εξερευνητές μιας άγνωστης Χίου

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η Φ.Ε.Ο.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ

Την Άνοιξη της αρχίζει να ζει η ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία, με την οποία αναδεικνύονται και προβάλλονται η Χίος, η  ομαδική συμμετοχή σε αναπτυξιακές, κοινωνικές δράσεις και οργανώνεται με σαφείς στόχους η προώθηση του θεματικού - φυσιολατρικού και  εξερευνητικού τουρισμού.                                                                                        

Η παρέα

Μία παρέα συνειδητοποιημένων ατόμων που λατρεύουν τη φύση, την εξερεύνηση και την κοινωνική προσφορά, έχουν βάλλει τα θεμέλια δημιουργίας της Φυσιολατρικής Εξερευνητικής Ομάδας Χίου (Φ.Ε.Ο.Χ). Περιμένουν την έγκριση της αίτησης που έχουν καταθέσει στο Πρωτοδικείο Χίου, την  παραλαβή του καταστατικού λειτουργίας, για να αποκτήσουν οι δράσεις τους το πρόσημο της νομιμότητας.  

Οι δράσεις

Το πεδίο των δράσεων τους απεριόριστο και πολύτιμο. Αναβάσεις, αναρριχήσεις, καταβάσεις, σχοινοβασία, πεζοπορία, σπηλαιολογία, εξερευνήσεις, κάγιονινγκ (διάσχιση φαραγγιών), θαλάσσιες δραστηριότητες, αλλά και  φιλανθρωπικές δράσεις. Διασώσεις, οργάνωση κοινωνικών προσφορών, άμεση πρακτική στήριξη στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον και στη Χίο.                                                                                                                     

Ιδρυτικά μέλη

Στην οργάνωση και τη δημιουργία του Φ.Ε.Ο.Χ πρωτοστατούν και συνεργάζονται πολλά ιδρυτικά μέλη, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης και ο Μιχάλης  Βορριάς, η Τούλα Πούπαλου,  η Σάντι Νταούτη, η Νίκη Κλούβα, η Αληθέα Πούπαλου, η Γωγώ Μόσχου, η Έφη Κουφοδόντη, η Κατερίνα Αθανασίου και άλλοι.

Προς το παρόν τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 21, όσα χρειάζονται για την δημιουργία και επικύρωση του καταστατικού εσωτερικής λειτουργίας που θα οριοθετεί όλους τους στόχους,  τις δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών. Αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξειδικευμένων δράσεων.                                                                                                                                      

Συναρπαστική διέξοδος

Η ψυχή της ομάδας, ο Αντώνης Βορριάς, επισημαίνει ότι  δεν είναι μόνο η  ψυχαγωγία που θα τους προσφέρει  μια συναρπαστική διέξοδο στα καθημερινά αδιέξοδα τους.  Το σύνολο των δράσεων, με αποκορύφωμα τις διασώσεις, είναι αυτές που θα ανανεώνουν και θα γεμίζουν τις μπαταρίες της ζωής τους.                                                                 

Ένας από τους βασικούς στόχους  είναι  η διαφήμιση της Χίου για την προσέλκυση χειμερινού τουρισμού, η επέκταση της τουριστικής σεζόν σε μια περίοδο εντελώς αναξιοποίητη έως τώρα.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε ορειβατικό κοινό, να οργανώνουμε ορεινές φυσιολατρικές δράσεις και να εκπαιδεύουμε σωστά και ολοκληρωτικά τα μέλη αλλά και τους επισκέπτες μας. Η Χίος έχει πανέμορφα και άγνωστα ανεξερεύνητα  πεδία σε όλους αυτούς τους τομείς. Σπήλαια, φαράγγια, βουνά, θάλασσες. Θέλουμε να φέρουμε στη Χίο το χειμερινό τουρισμό, το κοινό που είναι εκπαιδευμένο ή θέλει να εκπαιδευθεί στην ορειβασία, την εξερεύνηση σπηλιών, φαραγγιών, θαλασσών, αλλά και να συμμετέχει σε φιλανθρωπικές δράσεις, με αποκορύφωμα τις διασώσεις ανθρώπων που χάνονται στη φύση ή κινδυνεύουν». 

Οι καλοί αγωγοί

Όλα τα ιδρυτικά μέλη έχουν αποκτήσει εμπειρίες σε αυτά τα αντικείμενα. Αγαπούν αυτό που κάνουν, είναι το μεράκι τους. «Αντιπαλεύουμε τη μιζέρια  της καθημερινότητας, συνεχώς ανακαλύπτουμε κάτι που μας εκπλήσσει και μετά συνειδητοποιούμε ότι αυτή που μας εκπλήσσει συνεχώς είναι η Χίος. Ξεκινήσαμε παρεϊστικά και από ένα σημείο και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που έχουμε κατορθώσει δεν δικαιούμαστε  να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε σαν καλοί αγωγοί και να γνωρίσουμε στον κόσμο έναν άλλο τρόπο και μια άλλη νοοτροπία και  ποιότητα ζωής . Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος, η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή, αρκεί όσοι έρχονται κοντά μας να θέλουν πραγματικά να βιώσουν μια άλλη πραγματικότητα και να γνωρίσουν την άλλη, την άγνωστη Χίο και να είναι έτοιμοι να βιιώσουν το μεγαλείο της προσφοράς στο συνάνθρωπο και στο νησί τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ