7.1.2013 19:15

Φυλακές Χίου: Κολαστήριο από άλλη εποχή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

Το είπε και το έκανε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας Ερώτηση για τις Δικαστικές Φυλακές της Χίου και τον αναβρασμό που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

 

Ο βουλευτής Τάσος Κουράκης με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Αντ. Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης) και Ν. Δένδια (Προστασίας του Πολίτη), ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους τα υπουργεία δεν απαντούν στις εκκλήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων που ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση της φυλακής για λόγους επικινδυνότητας.

 

Παράλληλα, ο κ. Κουράκης ζητά να επέμβει το υπουργείο ώστε να μεταφερθούν κρατούμενοι σε Αγροτικές Φυλακές αλλά και να επαναξιολογηθεί το ημερήσιο ποσό σίττισης των κρατουμένων που έχει κατέλθει στο ποσό των μόλις 2,5 ευρώ/ ανά άτομο την ημέρα.

 

Αναλυτικά στην Ερώτησή του ο κ. Κουράκης ζητά να πληροφορηθεί:

 

1. Πώς θα επιλύσετε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές και τα κρατητήρια Χίου αλλά και στις  υπόλοιπες φυλακές και κρατητήρια  της χώρας;

2.  Θα διασφαλιστεί η επαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων σε συνεργασία με το νοσοκομείο της Χίου; Θα ενισχυθεί το νοσοκομείο για την επαρκή εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας αυτής της ιδιαιτέρως ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού;

3. Γιατί δεν μεταφέρονται σε αγροτικές φυλακές κρατούμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μεταγωγή τους σε αυτές;

4. Τι μέριμνα υπάρχει για την προβλεπόμενη μεταστέγαση των φυλακών Χίου σε άλλο κτήριο με καταλληλότερες εγκαταστάσεις;

5. Πώς θα επιλύσετε το πρόβλημα των τραγικών συνθηκών κράτησης στα κρατητήρια της Χίου;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ