18.5.2012 13:00

Φτωχός και στην «τελευταία κατοικία»

Το «Δημοσία Δαπάνη» αποδεικνύεται και στην πράξη στην περίπτωση της κάλυψης των εξόδων για την κηδεία και την ταφή του αείμνηστου Δημ. Λαϊνά αφού οι τόσο... δημόσιοι ρυθμοί δεν έχουν επιτρέψει 20 ημέρες μετά, ούτε την τοποθέτηση ενός τυπικού τάφου για τον προσφάτως εκλιπόντα. Ο κ. Στ. Μαννές επισκέφθηκε τον τάφο και είδε και έπαθε μέχρι κάποιος να τον εντοπίσει. «Δεν του αξίζει αυτή η εικόνα...», είπε σε τηλεφώνημά του στον «π» με την παράκληση να αναληφθεί μαι πρωτοβουλία. 
Πράγματι η εικόνα του χώρου ταφής του στον Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο προκαλεί θλίψη. Ούτε καν μια επιγραφή που να φέρει στοιχειωδώς το όνομά του.  Μια σπασμένη ταφόπλακα, προφανώς από κάποιο άλλο παλιό τάφο και τίποτα παραπάνω για ένα άνθρωπο που αποδεικνύει ότι ο φτωχός του βίος, τον συνοδεύει και μετά θάνατον.
Ήδη φίλοι του πάντως καταβάλλουν μια προσπάθεια να βρεθούν κάποια χρήματα για να φτιαχτεί η «τελευταία κατοικία» του ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή του με τα χρονογραφήματα και την παρουσίαση της κοινωνικοπολιτικής ζωής του νησιού τα τελευταία 50 χρόνια. Αν δεν ήταν δε και το γραφείο τελετών «Ο Άγιος Παύλος» να αναλάβει δωρεάν την μεταφορά της σωρού από την Αθήνα... τα πράγματα ίσως να ήταν ακόμη πιο περίπλοκα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ