15.9.2016 10:07

«Φτωχιά» στην κυριολεξία, η «Φτωχιά» προκυμαία

ΜΕ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν τελείωσε και η γεύση που άφησε στους καταστηματάρχες της «φτωχιάς» προκυμαίας, της οδού Νεωρίων, είναι όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «πικρή» .

 Η κατάσταση χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο και όπως τονίζουν «έχουμε φτάσει σε σημείο που να είμαστε θεατές και να παρακολουθούμε τα μαγαζιά μας να καταστρέφονται».

Η ίδια κατάσταση εδώ και χρόνια

Τα προβλήματα συνεχόμενα, σταθερά και κυρίως άλυτα. Πρώτα το προσφυγικο-μεταναστευτικό, έπειτα η κατακόρυφη πτώση των τουριστικών ροών και τώρα η «χαώδης», όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση στο λιμάνι.

Φωτισμός μηδέν, καθώς σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων οι στήλοι της ΔΕΗ δεν ανάβουν το βράδυ, το κυκλοφοριακό πρόβλημα βρίσκεται στο ζενίθ του, με τα βαρέα οχήματα να κάνουν «πάρτι» κάθε φορά που υπάρχει άφιξη κάποιου πλοίου... τουλάχιστον επτά ώρες πριν.  Το ίδιο σκηνικό επικρατούσε και πριν απο δύο χρόνια, όταν 14 καταστηματάρχες και κάτοικοι της παλιάς προκυμαίας είχαν μαζέψει υπογραφές και με τις απαραίτητες διαδικασίες είχαν φτάσει μέχρι τις Λιμενικές Αρχές προκειμένου να δωθεί κάποια λύση στα προβληματά τους ... δύο χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλακτη.

Ο Σταύρος Λίνας, ιδιοκτήτης του ουζερί «Τζιβαέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά στον «π»,  «οι πελάτες δεν μπορούν να κάτσουν και να φάνε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει πολύ φασαρία από τα μεγάλα οχήματα και εκτός από το θόρυβο που δημιουργούν κρύβουν και όλη τη θέα που μπορεί να έχει ο κόσμος προς το λιμάνι καταλαβαίνουμε ότι και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι για ποιο λόγο να διαρκεί αυτή η διαδικασία ώρες και όχι δύο με τρείς ώρες πριν τη άφιξη του πλοίου».

Η Ειρήνη Xoύλη εδώ και χρόνια έχει το μαγαζί εστίασης «Pizza Palace» και όπως λέει: «τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά...  ο κόσμος μας έχει ξεχάσει αφού είναι σαν να μην υπάρχει αυτό το κομμάτι του λιμανιού. Ποιος θα έρθει να κάτσει εδώ για φαγητό; Εχει συνέχεια φασαρία και κίνηση» και πρόσθεσε «ακριβώς απέναντι απο το μαγαζί μου υπάρχει ταμπέλα που επιτρέπει τη στάθμευση λεωφορείων για μισή ώρα. Το λεωφορείο που είναι παρκαρισμένο εκεί, έχει κλείσει  24ωρο».

Όπως και οι άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις που λειτουργούν δυτικά και νότια του λιμένα, έτσι και οι επιχειρήσεις της οδού Νεωρίων είναι απαραίτητο να τύχους περισσότερης μέριμνας από τις τοπικές αρχές. Εκτός κι αν ισχύει και εδώ το ρητό για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της αισθητικής αναβάθμισης του λιμένα....  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ