5.10.2016 9:32

Φτιάξτε σχολεία και όχι φυλακές

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

Την απονενοημένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να πείσει την τοπική κοινωνία για τη δημιουργία ενός ακόμη χώρου κράτησης προσφύγων, στο Μερσινίδι στηλιτεύει με ανακοίνωση της η ΛΑΣ.

Σε αυτήν σημειώνεται:

"Με ειλημμένες αποφάσεις και οδηγό την ατζέντα Μουζάλα η δημοτική αρχή αποπειράται να πείσει το χιώτικο λαό, παρά την κάθετη διαφωνία του, για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ακόμη προσφυγικού κάτεργου στο Μερσινίδι. Το μεταναστευτικό δε δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά από τα γεράκια του ιμπεριαλισμού και τα αιματοβαμμένα κέρδη τους πάνω στους λαούς.

ΝΑΤΟ, ΕΕ, ελληνικές κυβερνήσεις(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), έχουν μετατρέψει σε φυλακή την Ελλάδα και τη Χίο. Στη βάση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, που με απόλυτη υποταγή δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην ΚΚΕ, σαν μπούσουλα δράσης, εγκλώβισαν τους πρόσφυγες, στερώντας τους τα διεθνή δικαιώματα τους από τον ΟΗΕ, να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν. Αυτή είναι η ρίζα του κακού και αυτή δεν θέλουν οι κυβερνήσεις να βλέπουμε, γι αυτό και τους συμφέρει η ξενοφοβία και ο αποπροσανατολισμός, γι αυτό και τους είναι χρήσιμη η «Χρυσή Αυγή» ως μαντρόσκυλο του συστήματος!

Η δημιουργία hotspots επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση αντί να την ομαλοποιήσει, αφού λειτούργησε και στο νησί μας –όπως και παντού όπου υπάρχουν τέτοια- σαν φυλακή και όχι σαν χώρος καταγραφής, πιστοποίησης και προσωρινής φιλοξενίας (μέχρι 72 ώρες, όπως υποστήριζαν τότε). Ως εκ τούτου ακόμα και άγγελος να μπει σε μια τέτοια φυλακή είναι φυσικό να βγει διάβολος.

Θα ήταν άδικο, επικίνδυνο και αδιανόητο για τη λαϊκή ασφάλεια να δώσουμε άφεση αμαρτιών στους παραβατικούς. Όμως, άλλο τόσο αδιανόητη είναι η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να δημιουργήσει τώρα νέες φυλακές, όπως αυτή που ετοιμάζει στο Μερσινίδι. Το πρόβλημα της παραβατικότητας μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του όταν η συγκυβέρνηση αρνηθεί να είναι η χώρα μας αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, από τις ίδιες τις συνθήκες που υπέγραψαν (Σέγκεν, Δουβλίνο ΙΙ κ.λπ.) συμμετέχοντας στο έγκλημα το αστικό επιτελείο της χώρας.

Προτείνουμε, λοιπόν:

1. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κινείται στον αστερισμό του ραγιαδισμού που απαιτεί η Ε.Ε. και στηρίζουν οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΔΗΜΑΡ και τη λογική του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», αντί να στήνει φυλακές και κρατητήρια-κολαστήρια γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να δοθεί άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες με σύντομες διαδικασίες, να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο μένουν στη χώρα μας σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, και σε αριθμούς διαχειρίσιμους για τα νησιά και το νησί μας, μέχρι να φτάσουν στον ευρωπαϊκό προορισμό που επιθυμούν, όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες.

2. Λέμε όχι σε κάθε μορφή κέντρου κράτησης, αναμόρφωσης ή όπως αλλιώς το ονομάσουν στο Μερσινίδι, γι’ αυτό και διαφωνούμε με την επικείμενη εγκατάσταση.

3. Καταδικάζουμε τα ακροδεξιά, φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, που με τη μισανθρωπιά και τον τραμπουκισμό δηλητηριάζουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των συμπατριωτών μας προς κάθε θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

4. Επειδή, «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή», αντί για φυλακές, φτιάξτε σχολεία!"

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ