15.1.2014 12:29

Φτιάξτε μελέτες και πάρτε το ΕΠΑΛ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Φτιάξτε μας τις μελέτες για την ωρίμανση κι ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου ΕΠΑΛ Χίου  κι εμείς σας παραδίνουμε το κτίριο του ΕΠΑΛ που βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο.
Αυτή την πρόταση καταθέτει στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Πρόδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτας.
Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το ναυάγιο της εγκατάστασης Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα και ύστερα από το σάλο που έχει προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στον τοπικό τύπο, ο κ. Πρύτανης δεν μπήκε καν στον κόπο να καταθέσει την άποψη της Πρυτανική αρχής για το μέλλον των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο και τον σχεδιασμό που υπάρχει.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Νύκτας αναφέρει:
" Στα πλαίσια της  καλής συνεργασίας  του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Δήμο Χίου, και προκειμένου να εξευρεθεί χώρος έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Πανεπιστημίου, έχουμε να σας προτείνουμε το εξής:
Γνωρίζουμε  ότι στις προτεραιότητες σας για επέκταση των χωρών σας, είναι το κτίριο του ΕΠΑΛ, που βρίσκεται απέναντι από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να στεγαστεί σε άλλο χώρο το ΕΠΑΛ Χίου.
Υπάρχει οικόπεδο στην περιοχή Λωλόδεντρα Γρού, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα  Χίου ( Πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) από το Νοσοκομείο Χίου, , προκειμένου να γίνει εκεί το νέο ΕΠΑΛ. Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη και υπολείπονται τα επόμενα στάδια μελετών , μέχρι την ωρίμανση του έργου. Το πανεπιστήμιο διαθέτει τμήμα μελετών όπου θα μπορούσε να αναλάβει την ολοκλήρωση τους ώστε με την ωρίμανση τους να ενταχθεί το έργο στο επόμενο ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020.
Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση του έργου,  θα μπορούσαν να  παραδοθούν  στο Πανεπιστήμιο οι χώροι που στεγάζεται σήμερα το  ΕΠΑΛ. 
Παρακαλώ όπως διερευνήσετε την πρόταση μας αυτή  . Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση"
  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ