21.11.2014 17:05

Φτιάξε κι εσύ ένα ρομπότ

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα κόσμο της ρομποτικής θα έχουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα  διαρκούς επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο «Ρομποτική: ένας πρακτικός κόσμος».

Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία και η πρακτική σε προχωρημένα θέματα ρομποτικής  με του συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα πλοήγησης κι ελέγχου ενός ρομπότ. Τα πλαίσια του συγκεκριμένου τίτλου μαθήματος θα διδαχθεί ο χειρισμός κι ο έλεγχος Arduino ενώ θα γίνει πρακτική σε θαλάσσια ρομποτάκια που έχουν φτιάξει οι φοιτητές και χρησιμοποιούνται σε συνεργασία με το MIT.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας (μαθητές ή καθηγητές δευτεροβάθμιας) χωράς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο της ρομποτικής.

Το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ρομποτικού συστήματος που θα πρέπει να κληθεί ο κάθε συμμετέχων μετά το πέρας του κύκλου.

Επιστημονική υπεύθυνη του συγκεκριμένου κύκλου είναι η επ. καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών κι Επικοινωνιακών Συστημάτων του Παν. Αιγαίου Ε. Καβαλλιεράτου ενώ θα διδάξουν οι Ε. Σταματάτος αν. καθηγητής του τμήματος και ο Π. Διαμαντάτος υπ. Διδάκτορας του συγκεκριμένου τμήματος.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ για τους ενήλικες και 20 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Το πρόγραμμα

Ο κύκλος της Ρομποτικής έχει διήμερη διάρκεια (29 και 30 Νοεμβρίου) και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην μικρή αίθουσα του Καρράδειου κτιρίου στην οδό Μιχαήλ Λιβανού 54 από τις 10:00 το πρωί.  Σε αυτά περιλαμβάνονται εισαγωγή στην ρομποτικής, ιστορική αναδρομή της επιστήμης, παρουσίαση ανθρωποειδούς ρομπότ, βασικές αρχές προγραμματισμού, εργαστήρια κατασκευής ρομπότ, διαγωνισμός ρομπότ, αξιολόγηση και συζήτηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ