31.10.2015 10:03

"Φτάνουν οι παλινωδίες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής"

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΛΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΥΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία καταυλισμού για τους πρόσφυγες στη "Σούδα", είναι η ΛΑΣ.

Σε ανακοίνωση της αφού καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για προχειρότητες και έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού καταλήγει:

" Διαφωνούμε με την προοπτική στησίματος ενός ακόμη πρόχειρου  καταυλισμού στην παραπάνω περιοχή, μια  και ο χώρος είναι ακατάλληλος για τέτοιου είδους χρήσεις. Ευάλωτος λόγω στενότητας –όπως καταδεικνύει και το όνομά του-, σε ψυχρούς βόρειους ανέμους και κυρίως στο νερό της βροχής και τη λάσπη, που  θα πνίξει για άλλη μια φορά τους πρόσφυγες. Ως άνθρωποι, έχουν κάθε δικαίωμα για τις πρέπουσες συνθήκες διαβίωσης σε στεγασμένους χώρους, με συνθήκες υγιεινής, που σε αυτό το χώρο είναι αδύνατο να παρασχεθούν.

Επιπροσθέτως ο χώρος της «Σούδας» προσφέρει αυτή τη στιγμή αρκετές θέσεις  ελεύθερης στάθμευσης σ’ όσους από τους συνδημότες μας αδυνατούν να επιβαρυνθούν με το τίμημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, για να προσεγγίσουν την πόλη. Αρκούν τα προβλήματα που έχουν επωμιστεί οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού μας, βρίσκοντας συγκυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση παγερά αδιάφορους, απέναντι στο θρήνο των προσφύγων, που για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε και από τη στάση του τοπικού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που γύρισε την πλάτη του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο".

Η ΛΑΣ τονίζει πως απαιτείται η διεκδίκηση χρημάτων από την κυβέρνηση καθώς και η συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού σε σχέση με το με το κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι που βιώνει ο λαός μας. "Να πάψει να ταυτίζεται με τους αξιωματούχους, ντόπιους και ξένους, που επισκέπτονται κατά καιρούς το νησί μας, αφού πρώτα φροντίσουν οι αρμόδιοι να εξωραΐσουν την τραγική κατάσταση που κρύβεται πίσω από την παρουσιαζόμενη ανεκτή εικόνα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ