17.5.2013 10:34

Φτάνει πια η κοροϊδία

• ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Οργισμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντίδραση των Ψαριανών στις τελευταίες ακτοπλοΪκές εξελίξεις που αφρούν στο νησί. Με επιστολή της η Αδελφότητα Ψαριανών, ο πρόεδρος Γιώργος Μπεναρδής και η γραμματέας Μαρία Μόρου, καταφέρονται κατά του υπουργού Κ. Μουσουρούλη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και θέτουν μια σειρά από ζητήματα που αναζητούν λύση.

Αναλυτικά οι Ψαριανοί στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Όπως ήδη θα γνωρίζεται τα Ψαρά κινδυνεύουν για ακόμα μια φορά να μείνουν με πολύ κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Το αίτημα της εταιρίας C-link (στην ουσία ΝΕΛ) προκειμένου το πλοίο Aqua Maria να εξυπηρετήσει ανάγκες που προέκυψαν από την βλάβη του Aqua Jewel θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα δρομολόγια και να τροποποιηθούν τα εναπομείναντα για Ψαρά.

Δεν θα σας αναφέρουμε εκ νέου πως έχει η κατάσταση, σας την περιέγραψε με πολύ ωραίο τρόπο ο Δήμαρχος Ψαρών στην επιστολή που σας απέστειλε και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Ως Αδελφότητα Ψαριανών είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ . Η ανοχή των Ψαριανών έφτασε στα όρια της.

Αντιλαμβανόμενοι την γενική κατάσταση της χώρας, δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα την δίμηνη ακινησία του πλοίου και ας είχατε αρχικά δεσμευθεί μόνο για ένα μήνα, δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα την εξυπηρέτηση των Λημνιών μέσα στο Πάσχα κι ας είχε σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες των Ψαρών να χάσουν μέρες από τις διακοπές τους και να ζημιωθούν οικονομικά. Άλλα ως πότε θα συμβαίνει αυτό; Ως πότε θα ξυπνάμε το πρωί και δεν θα ξέρουμε αν το βράδυ θα έχουμε καράβι για το Λαύριο;

Τι θα πείτε κύριε υπουργέ στους επιχειρηματίες του νησιού; Πως θα επενδύσουν μέσα σε κλίμα πλήρους αβεβαιότητας; Πως οι κάτοικοι του νησιού θα συνεχίσουν να ζουν, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν στο νησί μας;

Είναι πολύ ωραία τα λόγια που έχουμε ακούσει από εσάς όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με την πολιτική για τους αγώνες των Ψαριανών, για το χρέος της Ελλάδας προς εμάς, για την αγάπη σας προς τα Ψαρά και τους Ψαριανούς, ελπίζουμε να τα θυμάστε. Όμως κύριε υπουργέ τα λόγια δεν μας αρκούν. Θέλουμε έργα.

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας ως υπουργός και αναγκάστε την εταιρία να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στη σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο. Δεν επαιτούμε! Απαιτούμε τα αυτονόητα!”

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ