17.8.2015 13:54

Φρένο στην υγειονομική απομόνωση της Αμανής [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟΣ ΝΑ ΘΡΗΝΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

Να μπει οριστικό τέλος στον κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης ιατρών στην Αμανή ζήτησαν με δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χίου δεκάδες συμπολίτες μας, μόνοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες των χωριών της βορειοδυτικής Χίου.  

Διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους ενάντια στην ιδιότυπη υγειονομική απομόνωση και υποβάθμιση που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 4 συμπολιτών μας οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την προστασία της Δικαιοσύνης αλλά και την κινητοποίηση παραγόντων όπως της διοίκησης του Νοσοκομείου προκειμένου τα αγροτικά ιατρεία της Βόρειας Χίου επιτέλους να στελεχωθούν και να εφημερεύουν σωστά.

Το συγκεντρωμένο πλήθος έπειτα από παρουσία μίας ώρας στην πύλη του «Σκυλίτσειου» κατευθύνθηκε προς το γραφείο της διοίκησης απαιτώντας να έχουν συνάντηση με τον διοικητή Γ. Επιτροπάκη ο οποίος εν τέλει τους δέχτηκε στο γραφείο του.

Παρά τις λεκτικές αντεγκλήσεις και αψιμαχίες που μάλλον οφείλονταν στους πιο θερμόαιμους η συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρμόδιος για τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων είναι ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πυργίου Γ. Φλατσούσης ενώ για τις αποσπάσεις των ιατρών από την Αμανή σε άλλα μέρη όπως Οινούσσες και Ψαρά η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων.

Όπως εξήγησε ο κ. Επιτροπάκης το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και πάλι τους δύο τελευταίους μήνες με την έλλειψη εφημεριών στα ιατρεία Παρπαριάς, Κουρουνίων και Βολισσού θα εξομαλυνθεί με δεδομένο ότι αποστέλλονται μόνιμοι ιατροί σε Ψαρά και Οινούσσες.

Παράλληλα παρότρυνε τους κατοίκους της Βόρειας Χίου να απαιτήσουν από τη 2η ΔΥΠΕ την μετατροπή του ενός παιδιάτρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού σε θέση Γενικού Ιατρού ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται πλήρως καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Από την πλευρά τους πάντως οι κάτοικοι μάλλον δεν πείσθηκαν από το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι κυρίως γραφειοκρατικό ζητώντας τουλάχιστον ηθική συμπαράσταση από τον διοικητή του Νοσοκομείου ως προς το αίτημά τους.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτηση, καθώς και το παράπονό τους για την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του κ. Επιτροπάκη, καθώς και των λοιπών φορέων που έχουν ηθικό χρέος να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα της Αμανής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ