20.10.2016 14:12

Φρέναραν τους πλειστηριασμούς

ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Συνέχεια στην αποχή της προηγούμενης Τετάρτης έδωσαν χθες οι Συμβολαιογράφοι του νησιού που κατ’ εφαρμογή της απόφασης της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων της Ελλάδας, απείχαν από τα καθήκοντά τους και αυτή την Τετάρτη, αφού τη συγκεκριμένη ημέρα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα.

Όπως εξήγησε στον «π» η συμβολαιογράφος Στέλλα Κανάριου οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η αποχή είναι πρώτον η άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και η βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες και δεύτερον η διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

«Καμία ανησυχία προς το παρόν»

Ερωτώμενη για το εάν διενεργούνται πλειστηριασμοί στη Χίο η κ. Κανάριου σημείωσε ότι η κατάσταση προς το παρόν είναι ελεγχόμενη.

«Προσωπικά έχω να διενεργήσω πλειστηριασμό εδώ και περίπου 8 μήνες. Από τότε έχω να συμμετάσχω και πάλι η διαδικασία δεν διενεργήθηκε επειδή παρεμποδίστηκε. Η εικόνα που έχω και πιστεύω ότι είναι η ορθή είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στη Χίο», δήλωσε η ίδια.

Το ίδιο κλίμα μετέφερε και από την πλευρά της η συμβολαιογράφος Ελπίδα Τσουρή που μιλώντας στον «π» εστίασε στην ανάγκη προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς.

«Σε ότι αφορά στη Χίο, οι πλειστηριασμοί είναι σε μέτρια επίπεδα αναλογικά βέβαια με τον πληθυσμό. Πρόκειται για ώριμους πλειστηριασμούς που είχαν σταματήσει εξαιτίας της αποχής των Συμβολαιογράφων και της απεργίας των δικηγόρων. Εκτιμώ ότι από εδώ και πέρα θα ολοκληρωθούν. Όμως επειδή η διαδικασία γίνεται χωρίς επαρκή νομική προστασία και επειδή οι συνάδελφοι δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους, αποφασίστηκε η αποχή μας. Η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύσει, γιατί δεν μπορούν οι συμβολαιογράφοι να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα της υπόθεσης», ανέφερε η κ. Τσουρή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ