3.9.2013 18:27

Φράγμα στο φράγμα

«ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ»ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Δεν έχουν τελειωμό τα εμπόδια στο έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι. Χθες το πρωί από το πουθενά εμφανίστηκε στην Πε­ρι­φερειακή Ενότητα Χίου έγγραφο- εντολή της Κ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων με το οποίο ζητούνταν η άμεση παύση των εκσκαφών μέχρι την ολοκλήρωση ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή!

Ως αιτία εμφανίζονταν αρχαία οικοδομικά λείψανα των οποίων η ανασκαφή διεκόπη λόγω έλλειψης πόρων. Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας που ενημέρωσε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από όπου και εκφράστηκε για ακόμη μια φορά σαφής και ρητή η εντολή άμεσης ολοκλήρωσης του έργου.

Μετά τις τρεις χθες το μεσημέρι δόθηκε λύση ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων, στο Μουσείο.

Μέγιστο ζήτημα που έχει προκύψει είναι ποιος θα καλύψει και από ποιους κωδικούς την επιπλέον δαπάνη για την παρουσία αρχαιολόγων κατά τις εκσκαφές. Μέχρι να βρεθούν τα χρήματα το υπόλοιπο έργο, πλην των εκσκαφών,  συνεχίζεται κανονικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ