31.1.2013 13:11

Φουρτούνα στη ΝΕL

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Μεγάλη ένταση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα  πλοία της NEL Θεόφιλος και European Express που είναι δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά επειδή οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας ζητώντας να πληρωθούν τους μισθούς που τους οφείλονται ή τουλάχιστον να μάθουν αν και πότε θα τους καταβληθούν.

Αποκορύφωμα ήταν μικροεπεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας  στο πλοίο «Θεόφιλος»όταν στελέχη της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου προσπάθησαν να το μετακινήσουν.

Σύμφωνα με το πλήρωμα που διεκδικεί πιεστικά τα δικαιώματα του, η εταιρεία  οφείλει στους υπαλλήλους της σχεδόν πέντε μισθούς αλλά έχει πληρώσει κανονικά το δώρο των Χριστουγέννων για να μην έχει νομικές συνέπειες, αφού σύμφωνα με το νόμο η μη καταβολή του αποτελεί  ποινικό αδίκημα.

Η ΝΕL από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα πληρώσει ένα μέρος των οφειλών από χρήματα που θα εισπράξει  για τα δρομολόγια που εκτελεί στις άγονες γραμμές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ