2.12.2015 13:44

Φουλάρουν τις μηχανές για τον τουρισμό της Σμύρνης

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΤΟΠΛΟΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Μια σημαντικότατη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 8 Δεκεμβρίου,στις 16.00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σμύρνης (Atatürk Caddesi No:126), όπου παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, των Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών Εταιριών της Ελλάδας και πολλών παραγόντων από τις οικονομίες των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα στοχεύσουν στην ενημέρωση των Τούρκων δυνητικών τουριστών για τις δυνατότητες συγκοινωνίας με τα νησιά μας.

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική για την Περιφέρεια, καθώς διευρύνονται άμεσα οι τρόποι προσέγγισης των επισκεπτών από τη γείτονα και παράλληλα για πρώτη φορά παρουσιάζονται συνολικά οι δυνατοτητες που παρέχουν τα νησιά μας. Μάλιστα την αιγίδα έχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια επισημαίνει:  

"Τα τελευταία χρόνια τα νησιά του Βορείου Αιγαίου υποδέχονται ετησίως ένα σημαντικά αυξανόμενο μερίδιο από την αγορά των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα που πλησιάζει τις 200.000 ετησίως. Επιπροσθέτως, για το έτος 2015, η αγορά της Τουρκίας ήταν η μόνη με αυξητικές τάσεις για τα νησιά μας, εν αντιθέσει με τις αφίξεις charters που σημείωσαν πτώση, οφειλόμενη στο προσφυγικό ζήτημα. Ειδικά η Σμύρνη, λόγω και της γεωγραφικής μας γειτνίασης, αποτελεί σημαντική περιοχή προέλευσης των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ των επιδιώξεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι:

Α) Η αύξηση του μέσου χρόνου παραμονής στα νησιά μας ανά επισκέπτη από την Τουρκία
Β) Η διάχυση των επισκεπτών - που θα επιδράσει ασφαλώς θετικά και στην αύξηση του χρόνου παραμονής - είτε στην ενδοχώρα των νησιών είτε και προς νησιά που δεν διαθέτουν δική τους άμεση πύλη εισόδου και δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα επίσκεψης, υπό την μορφή του island hopping.

Για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων αυτών, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η διάχυση της πληροφόρησης για το δίκτυο συγκοινωνιών μεταξύ των νησιών μας, αλλά και από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα, παρουσιάζοντας με στοχευμένο τρόπο τους προορισμούς μας ως συγκοινωνιακή γέφυρα, η οποία συνδέει την Τουρκία με τον ελληνικό χώρο, αλλά και ως ευκαιρία για τον συνδυασμό περισσοτέρων από έναν προορισμό σε ένα ταξίδι (island hopping)

Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου διοργανώνει υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου Σμύρνης, εκδήλωση στη Σμύρνη που θα ενημερώνει τους δυνητικούς επισκέπτες των νησιών, για όλες τις συγκοινωνιακές δυνατότητες παρουσιάζοντας το πλεονέκτημα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής τους συγκοινωνίας, που τα καθιστά για τον Τούρκο επισκέπτη «γέφυρα- συγκοινωνιακό κόμβο για την είσοδο μέσω αυτών σε κάθε σημείο της Ελλάδας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σμύρνης την Τρίτη 8 ∆εκεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σμύρνης (Atatürk Caddesi No:126).

Έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόσκλησή μας και θα συμμετέχουν με την υψηλότερη δυνατή εκπροσώπηση οι μεγαλύτερες Ελληνικές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες, που με οργανωμένο τρόπο θα παρουσιάσουν το δίκτυο που εξυπηρετούν, καθώς και τοπικές εταιρείες που συνδέουν τα Ελληνικά νησιά με τα Τουρκικά παράλια, σημαντικοί τουριστικοί παράγοντες της Τουρκίας, αλλά και εκπρόσωποι ΜΜΕ. Επομένως, η εκδήλωση αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία παρουσίασης στους Τούρκους επαγγελματίες ενός ολοκληρωμένου συγκοινωνιακού δικτύου, το οποίο είναι ικανό να εξυπηρετήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο επιβατικό κοινό.

Μετά το πέρας της παρουσίασης προβολής, θα υπάρχει δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν, πραγματοποίησης επαγγελματικών συναντήσεων στο χώρο του Επιμελητηρίου.

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει έκτακτο δρομολόγιο της εταιρείας SUNRISE για αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου προς τον Τσεσμέ το πρωί της 8ης ∆εκεμβρίου και δρομολόγιο επιστροφής την 9η ∆εκεμβρίου".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ