17.2.2015 12:39

Φως στον ορίζοντα για το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Στο αίσθημα ευθύνης των εμπλεκόμενων ιατρών βρήκε τελικά αντίκρισμα το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αμανής για καθημερινή παρουσία ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου παρουσία του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Ι. Γεωργιάδη και του Επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Ιατρείου Αδ. Σκούφαλου επικράτησε η άποψη ότι με δεδομένη την παρούσα κάλυψη των αγροτικών ιατρείων στη Χίο, είναι εφικτή η παρουσία ιατρού εφημερίας καθημερινά στο Π.Π.Ι Βολισσού. Αυτό το μήνα θα καλυφθούν 21 ημέρες και από 1-3-2015 θα επιτευχθεί πλήρης κάλυψη.

Μάλιστα σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου μέσα από δελτίο Τύπου προτείνει μεσοπρόθεσμα να ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα ώστε να μην προκύψει στο μέλλον αντίστοιχο πρόβλημα ανυπαρξίας Ιατρού στη Βορειοδυτική Χίο:

  1. Να δοθεί επιπλέον οικονομική στήριξη (για διαμονή-διατροφή) για την κάλυψη των αγροτικών ιατρείων Οινουσσών και Ψαρών. Έτσι, θα σταματήσουν οι αποσπάσεις Ιατρών που υπηρετούν στη Χίο, και δεν θα δημιουργούνται κενές θέσεις  στα Αγροτικά Ιατρεία.
  2. Να αναγνωριστεί και να οριστεί ως κέντρο εφημέρευσης το Π.Π.Ι. Βολισσού εξασφαλίζοντας το ανάλογο οικονομικό κονδύλι.
  3. Να σταματήσει η απόσπαση Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. από τη Χίο, που έχει μεγάλες ανάγκες, σε άλλες περιοχές εκτός Νομού.
  4. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου ήδη διερευνά εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που προκύψει μελλοντική αδυναμία κάλυψης του Π.Π.Ι. Βολισσού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ