25.6.2015 17:09

Φως για το αρχαιολογικό μουσείο!

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ, ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η πρόταση της Αρχαιολογικής Εφορείας Χίου  για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της κτιριακής επισκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου. Είναι μια σημαντική απόφαση, αφού συνήθως το δυσκολότερο εγχείρημα για την προώθηση των έργων είναι η έγκριση των προτάσεων από το οικείο υπουργείο. Στη συνέχεια η προσπάθεια ένταξης σε χρηματοδοτικά πρωτόκολλα έχει πιο διευρυμένους ορίζοντες  διεκδίκησης, με την προϋπόθεση να κατατεθεί πλήρης και τεκμηριωμένος φάκελος εργασιών.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα, που μας ανοίγει πόρτες διεκδίκησης. Το υπουργείο είναι πολύ προσεκτικό, δεν εγκρίνει εύκολα προτάσεις. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε το πρόβλημα της στατικότητας του κτιρίου σε ένα γενικότερο έργο επισκευών που έχει ανάγκη, αφού σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά την ριζική επισκευή του, χρειάζεται αρκετές επεμβάσεις».

Το πρόβλημα είναι παλιό, η πρώην  υπεύθυνη  της λειτουργίας του Μουσείου Δέσποινα Τσαρδάκα είχε ενημερώσει από το 2013 την πρώην υπηρεσία της Κ` ΕΚΠΑ στη Λέσβο για τα  προβλήματα που υπάρχουν στους  χώρους των 1200 τ.μ. του κτιρίου. Το μουσείο κατασκευάστηκε την περίοδο 1966-1971, η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 1998 και από το Νοέμβριο του 1999 είναι ανοιχτό στο κοινό.                                                                   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ