23.6.2014 18:56

Φως φανάρι η ανάγκη της δεύτερης διεξόδου

Άγιο είχαν οι Συκιαδιώτες την Παρασκευή, όταν από την έντονη τοπική βροχόπτωση αποκολλήθηκε τεράστιος βράχος και έφραξε την είσοδο του χωριού για αρκετές ώρες. Την κατολίσθηση, που ευτυχώς δεν προκάλεσε ούτε υλικές ζημιές, αν και απέναντι από τα πρώτα σπίτια του χωριού, απεκατέστησαν αργά το απόγευμα συνεργεία κατ’ εντολή του Δήμου Χίου.
Ωστόσο το περιστατικό επιβεβαιώνει την ανάγκη υλοποίησης ενός πάγιου αιτήματος του χωριού. Δεκαετίες τώρα οι Συκιαδιώτες φωνάζουν ότι είναι από τα ελάχιστα χωριά χωρίς εναλλακτική έξοδο και πως, αν κάτι συμβεί, όπως την Παρασκευή, θα είναι αδύνατη η διαφυγή του πληθυσμού του χωριού.
Ήρθε η φύση να συνηγορήσει στην αναγκαιότητα και να θυμίσει στις τοπικές ηγεσίες ότι είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση της δεύτερης διεξόδου του οικισμού πολύ σύντομα. Το έργο παράλληλα θα συμβάλλει καθοριστικά και στην επίλυση του οικιστικού προβλήματος του χωριού, αφού θα γίνει αφορμή να «σπρώξει» τα σημερινά οικιστικά του όρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ