8.12.2014 11:18

Φορολόγηση μεγάλου κεφαλαίου και εκκλησιαστικής περιουσίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Διεκδικητικό πλαίσιο για Αυτοδιοίκηση με φιλολαϊκό πρόσωπο κατέθεσαν στην ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι της λαϊκής συσπείρωσης δηλαδή οι δήμαρχοι, Ικαρίας Καισαριανής, Πάτρας, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Διεκδικούμε:

v Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, απαιτώντας αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%,  φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας,   αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας , μείωση του στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης .

v  Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών,  διεύρυνσή τους. Επιπρόσθετα μέτρα για τα νησιά και τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές. Έκτακτη χρηματοδότηση για τη κάλυψη απαιτήσεων όπως προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις και αφορούν στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.

v Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

v   Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

v  Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών.

v  Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας.

v  Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας π.χ  μεστόχευση την δωρεάν σίτιση των παιδιών στο σχολείο, τους ανέργους και την απαλλαγή τους από τέλη και φόρους ,  την δωρεάν πρόσβαση της νεολαίας σε αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές κλπ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ