5.9.2016 21:03

Φωνή αγανάκτισης και απόγνωσης

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Την καθημερινότητα που βιώνουν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα βγουν από τα αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί στη ζωή τους περιέγραψαν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία του Συλλόγου τους οι κάτοικοι του Κάστρου. 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Βουδούρης το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί σε τέτοιο βθαμό που επηρεάζει άμεσα την ζωή των κατοίκων της συνοικίας του Κάστρου, την ίδια ώρα που λύσεις δεν προβάλλουν από πουθενά. Οι κάτοικοι περιέγραψαν δεκάδες περιστατικά στα οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα με μερίδα προσφύγων και μεταναστών, ενώ εξέφρασαν την αγανάτκησή τους για την παθητική στάση που διατηρεί ο Δήμος Χίου στο θέμα, προκαλώντας εξελίξεις που δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. 

Απόρίας άξιο το γεγονός ότι στην συνέλευση δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου για να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αλλά και όλα όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα, γεγονός που καυτηριάστηκε από τους παευρισκόμενους, ενώ από το Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Καμπούρης. 

Στα πολλά που ακούστηκαν στην συγκέντρωση ήταν και η πρόθεση των κατοίκων, που μένει να αποδειχθεί, να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης για την περιοχή τους, στα πρότυπα των αντίστοιχων που έχουν γίνει στα Καμπόχωρα, ενώ σύντομα θα επανακαθορίσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ