22.10.2013 10:57

Φωνή αγανάκτησης από τους γονείς του Ειδικού Σχολείου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συμπληρώνοντας σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε την αναλγησία των κρατικών φορέων στην υποστήριξη και εκπαίδευση των παιδιών μας με ειδικές ανάγκες.

Για αναλγησία των κρατικών φορέων στο ζήτημα της υποστήριξης και εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Επιτροπών Ειδικής Αγωγής Χίου σε επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος τόσο το ειδικό δημ. σχολείο όσο και το ειδικό νηπιαγωγείο Χίου παραμένει για εβδομάδες μέχρι και σήμερα χωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό, δηλαδή τα έμπειρα και εκπαιδευμένα εκείνα χέρια που υποστηρίζουν τα παιδιά στην ατομική τους καθαριότητα και υγιεινή, την ένδυση και υπόδηση, τη μετακίνηση στους χώρους του σχολείου,  την παρασκευή προγεύματος,  την ασφαλή μετάβαση από και προς τα  σπίτια τους με τα μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα σύμφωνα με τους ίδιους απουσιάζει το ειδικό επιστημονικό προσωπικό (εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, κοιν. λειτουργός, ψυχολόγος) με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται, παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και μη στη χώρα, να υποστηρίζουν τα παιδιά με τη βοήθεια ιδιωτών.

«Γιατί εισπράττουμε εμείς και τα παιδιά μας αυτήν την πολιτική της αδιαφορίας και εγκατάλειψης;

Γιατί υπονομεύετε ο δωρεάν χαρακτήρας της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον ακριτικό νομό μας που μαστίζεται κι αυτός από ανεργία και ανέχεια;

Αναμένουμε σαφή απάντηση και άμεση λύση στη διεκδίκηση αξιοπρεπούς διαβίωσης , εκπαίδευσης , υποστήριξης των παιδιών μας που είναι μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες αλλά και ειδικές ανάγκες», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα παιδιά.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ