15.7.2014 18:06

Το φόβο της ΔΕΗ να ‘χεις

Με πολύωρες διακοπές απειλείται η Βολισσός παραμονές της Αγίας Μαρκέλλας

Τέτοια καψόνια κάνει και ακούς τους καταναλωτές να υπερθεματίζουν όχι απλώς υπέρ της «μικρής ΔΕΗ» αλλά της πλήρους ιδιωτικοποίησης της. Το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας προς τη Βολισσό επισκευάζει εδώ και μέρες η ΔΕΗ, με διακοπές που και που. Εσχάτως κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο εργολάβος κάπου διέρρευσε ότι Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή η διακοπή θα ξεκινά απ’ τις 09.00 και το ρεύμα θα επανέρχεται στις 15.00. Χθες Δευτέρα, βέβαια, πρώτη ημέρα προειδοποίησης, η διακοπή κράτησε μόλις μισή ώρα.

Από μόνη της πάντως η σκέψη οι εργασίες συντήρησης του δικτύου να συμπέσουν χρονικά με την περίοδο αιχμής της Βολισσού, λίγο πριν και λίγο μετά της Αγίας Μαρκέλλας, επιβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν στον αυτόματο, χωρίς ποτέ να κοιτούν αν και πόσο ενοχλεί το κοινωνικό σύνολο μια απόφαση τους.

Οι επαγγελματίες της περιοχής ζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τον τρόμο, αν η προειδοποίηση επαληθευτεί, να δουν τα παγωτά στα ψυγεία να λιώνουν και τους ίδιους να τους κόβεται το μεροκάματο τη βδομάδα που ποντάριζαν να ξελασπώσουν.

Αδιανόητο σίγουρα το πλάνο των επεμβάσεων, χωρίς επαφή με το ημερολόγιο και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τόπου. Αν και σε λίγο θα μας κάνουν να νοιώθουμε ευχαριστημένοι, που δεν επέλεξαν ανήμερα της Αγίας Μαρκέλλας να κάνουν όλες τις δουλειές τους… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ