30.10.2014 16:54

Φήμες και τυπικές αποφάσεις στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

Σε καθαρά τυπικού χαρακτήρα θέματα εξαντλήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μόνο δύο από τα 17 συνολικά θέματα να αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Συγκροτήθηκε το συντονιστικό όργανο

Το κυριότερο θέμα σε σχέση με τη Χίο αφορούσε στον ορισμό μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασία (ΣΟΠΠ) στο οποίο αποφασίστηκε ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας θα συμμετέχει ο σύμβουλος Γ. Μανάρας κι από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο Κ. Γανιάρης.

Όπως σημείωσε στον «π» ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάσει μετά το επίσημο πέρας της αντιπυρικής περιόδου που τυπικά λήγει σήμερα.

«Ήδη έχουμε κάνει μία προληπτική συνεδρίαση και ετοιμαζόμαστε να συνεδριάσουμε ενόψει της χειμερινής περιόδου ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Όλα τα υπόλοιπα θέματα θα τα εξετάσουμε στο προσεχές μέλλον και θα πράξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε ο ίδιος.

Επαρχιακή οδός

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τον χαρακτηρισμό του οδικού δικτύου από τον Ανέμωνα μέχρι τον Κοντυλώπο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο ούτως ώστε η ευθύνη της επίβλεψης και των παρεμβάσεων να είναι υπό την ευθύνη της Περιφέρειας.

Αναζωπυρώθηκαν οι φήμες

Μία παρατήρηση από τον επικεφαλής της ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου, Στρ. Κόρακα, σχετικά με τις αρμοδιότητες υπογραφής επιταγών, εντολών και χρηματικών καταστάσεων στους αντιπεριφερειάρχες ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει τις φήμες για τις σχέσεις του Στ. Κάρμαντζη και της Χρ. Καλογήρου.

Όπως παρατήρησε ο κ. Κόρακας, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα την έχουν απευθείας οι αντιπεριφερειάρχες και κατόπιν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, στη Χίο την αρμοδιότητα υπογραφής επιταγών την έχει πρώτιστα η Χρ. Καλογήρου και δευτερευόντως ο Στ. Κάρμαντζης.

Μάλιστα η συγκεκριμένη επιλογή της Χρ. Καλογήρου σχολιάστηκε και από την αντιπολίτευση, με τον Κ. Γανιάρη να τονίζει στον «π» ότι είναι λυπηρό η Περιφερειάρχης να μην εκχωρεί αρμοδιότητες στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ