31.8.2016 12:46

Φεύγει με αναπάντητα ερωτηματικά

Σε οδύσσεια μετατράπηκαν οι διακοπές, ελληνοαυστραλού ομογενή μαζί με τη σύζυγό του στο νησί μας. Το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ήταν μόνο η αρχή μίας περιπέτειας που παραλίγο να του στοιχήσει μερικές χιλιάδες ευρώ, αν δεν είχε φίλους δίπλα του να τον συμβουλέψουν.

Σύμφωνα με τον οικογενειακό του φίλο Αντώνη Μπουμπάρη ο ομογενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου προκειμένου να νοσηλευτεί στην καρδιολογική κλινική. Κατά την έξοδό του από το Νοσοκομείο του ζητήθηκαν ορισμένα χρήματα για τη νοσηλεία του δεδομένου ότι δεν είχε ΑΜΚΑ. Προκειμένου να μην πληρώσει και με την παρέμβαση του Αντώνη Μπουμπάρη ο συμπολίτης μας εξέδωσε ΑΜΚΑ, όντας Έλληνας πολίτης και έχοντας δουλέψει και υπηρετήσει την πατρίδα.

Οι γιατροί του συνέστησαν τη νοσηλεία του σε Νοσοκομείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί όμως κατά την έξοδό του ζήτησαν να πληρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ. Παρότι δεν έπρεπε να πληρώσει οι γιατροί κατά την έξοδό του και έχοντας υπογράψει ήδη το εξιτήριό του, του ζήτησαν να πληρώσει αυτό το ποσό μέσω ταχυδρομικής επιταγής, χωρίς όμως να φαίνεται όνομα δικαιούχου παρά μόνο ένας κωδικός του Νοσοκομείου.

Έπειτα από τις διαμαρτυρίες του, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 1001 ευρώ, λέγοντάς του ότι μπορεί να πληρώσει όποτε ευκαιρήσει. Για το περιστατικό ενημερώθηκε μέσω του Αντώνη Μπουμπάρη και ο Χιώτης Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης που επενέβη τηλεφωνικά στη διοίκηση γνωστού Νοσοκομείου.

Η έκπληξη ήρθε μετά από ημέρες όταν η διοικήτρια του Νοσοκομείου του απέστειλε έγγραφο με το οποίο του ζητούσε συγγνώμη και του ανέφερε ότι δεν όφειλε τίποτα απολύτως.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Αντώνης Μπουμπάρης, ο συμπολίτης μας φεύγει από τη Χίο έχοντας αναπάντητα ερωτηματικά. Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που πλήρωνε αυτά τα χρήματα;  Από τη στιγμή που δεν είχε υποχρέωση να πληρώσει, που θα πήγαιναν τα χρήματα; Που αντιστοιχεί ο κωδικός στον οποίο έδωσαν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου για να καταβάλει τα χρήματα;

Σε άλλη χώρα αυτά τα ερωτηματικά θα αποτελούσαν προϊόν έρευνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα πάλι με ένα «τέλος καλό, όλα καλά» η υπόθεση κλείνει. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ