17.5.2012 21:45

Φέσια 3,3εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς της Χίου

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Χίου αφού Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία τους οφείλουν 3.300.000 ευρώ, ποσό
που αντιστοιχεί σε 70.000 ευρώ περίπου ανά φαρμακείο.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους φαρμακοποιούς σε αδιέξοδο μιας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις τους αποφασίζωντας να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή και το Σάββατο και σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Όπως δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Χίου Θ. Νικολαϊδης οι φαρμακοποιοί στη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο. «Υπάρχουν συσσωρεμένα χρέη στα φαρμακεία. Υπάρχουν φαρμακοποιοί που αγωνίζονται να επιβιώσουν, την ώρα που τους οφείλονται 3 μήνες από τον ΟΠΑΑΔ, 3 από τον Οίκο Ναύτη και 2 μήνες από τον ΕΟΠΥΥ. Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης των φαρμακοποιών. Τα φαρμακεία αδυνατούν να πιστώνουν αυτό είναι το ζήτημα και δεν αποσκοπούμε στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τους οποίους ζητάμε κατανόηση και συμπαράσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ακόμη σημείωσε ότι η αλλαγή της πιστωτικής πολιτικής των εταιρειών φαρμάκων έχει επιτείνει το πρόβλημα ρευστότητας στα φαρμακεία, ενώ παράλληλα έχει κάνει εμφανείς ελλείψεις φαρμάκων από την τοπική αγορά.
Τις ημέρες της απεργίας για της εξυπηρέτηση των πολιτών θα υπάρχουν 3 φαρμακεία. Το πρώτο από το πρωί μέχρι τις 14.00, το δεύτερο από τις 14.00-20.45 και το τρίτο από τις 20.45 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ