21.6.2015 11:35

Φαντάροι... στα σχολεία: Θα καλύπτουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών

ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Κάθετα αντίθετος δηλώνει ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου στην πρόταση φαντάροι εκπαιδευτικοί να καλύπτουν τα κενά στα σχολεία.

Την πρόταση να αξιοποιούνται στα ακριτικά σχολεία με κενά εκπαιδευτικών οι φαντάροι που υπηρετούν στην παραμεθόριο συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά.

 

 

Οι υπουργοί

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνάντηση του με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, συζήτησαν την πρόταση απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ., μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.), οι οποίοι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές, να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.

 

Η κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών με το λιγότερο δυνατό κόστος είναι ο λόγος. Και αυτό, διότι η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ομως, εξ αυτών οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους διαθεσίμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα επιστρέψουν στο πόστο τους. Ετσι, απομένουν 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.

 

Η ανακοίνωση

 

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου αντιτίθεται σε αυτό το σενάριο «Το σχέδιο αυτό δεν αποτελεί «σενάριο επί χάρτου», αλλά αντιμετωπίζεται στα σοβαρά από το Υπουργείο Παιδείας.         Μετά την συνάντηση Μπαλτά-Καμμένου, ακολούθησε δελτίο τύπου του Υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο «έγινε πολύ γόνιμη συζήτηση σε σχέση με τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων, αναφορικά με τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του ΥΠΟΠΑΙΘ»!

            Είναι συνέχεια των μεθοδεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (βλ. δηλώσεις Λοβέρδου), για «εθελοντική» δουλειά στα σχολεία από εκπαιδευτικούς σε άδεια ή άνεργους, με «αμοιβή» την προϋπηρεσία.

            Είναι άλλο ένα δείγμα για το πού το πάει και αυτή η κυβέρνηση, που προεκλογικά μάς έταζε διορισμούς και μετεκλογικά συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει αναφέροντας πως συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών κατά της εφαρμογής αυτής της απόφασης

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ