14.1.2014 19:36

Φαντάροι μοιράζονται on line μυστικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Ακόμα και μυστικά των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράζονται διαδικτυακά οι στρατεύσιμοι, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, στην τελετή παρουσίασης έρευνας για την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη δεκάδες είναι τα περιστατικά, όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω facebook αλλά και άλλων κοινωνικών δικτύων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα, το 7% των στρατευσίμων παρουσιάζουν τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο, ταυτόχρονα εντοπίστηκε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης Διαδικτύου εκτός υπηρεσίας, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν σειράς συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα συμπτώματα της ψυχοπαθολογίας, συμπεριλαμβάνουν επίσκεψη σελίδων με πορνογραφικό υλικό, διαδικτυακό τζόγο, διαδικτυακά παιχνίδια και τη τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.

Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ