13.5.2013 10:43

Φαγητό για όλους με 2,5 ευρώ

ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Τραπέζι για όσους δημότες επιθυμούν ή για όσους διαθέτουν μόλις 2,5 ευρώ στρώνει ο δήμος Χίου εφαρμόζοντας και στο νησί μας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του, ένα πρόγραμμα που ήδη υλοποιείται σε πολλούς δήμους της χώρας με τον τίτλο «κοινωνική κουζίνα».

Φρεσκομαγειρεμένο ζεστό φαγητό θα σερβίρει το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν,  ο Δήμος Χίου σε καθημερινή βάση μέσα από μια ποικιλία επιλογών,που θα προσφέρουν συνεργαζόμενα με το δήμο Χίου τοπικά καταστήματα εστίασης.

Ανοικτό σε όλους

Tο πρόγραμμα «Σπιτική Κουζίνα» τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, εντάσσεται στις κοινωνικές του πρωτοβουλίες και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με στόχο την υποστήριξή τους για την καλύτερη διαχείριση των συνεπειών από την οικονομική κρίση, χωρίς να υπάρχουν απαιτούμενα δικαιολογητικά, εισοδηματικά κριιτήρια κ.λπ.

Με κουπόνι

Όπως εξήγησε στον «π» ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο, Θ. Τσατσαρώνης, στο χώρο του πρώην δημοτικού ιατρείου στο υπόγειο του Δήμου, θα λειτουργεί η συγκεκριμένη δομή,. Οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται ένα κουπόνι και με αυτό θα μπορούν να αγοράσουν με 2,5 ευρώ το φαγητό της αρεσκείας τους ή από το κατάστημα ή από το Δημαρχείο, εκεί που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το Δημοτικό ιατρείο.

Με μενού

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε καταστήματα της πόλης τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν στον Δήμο Χίου κάθε Παρασκευή το μενού της εβδομάδας. Αυτό θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου κι έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα ξέρουν τι μπορούν να φάνε και από πού την κάθε μέρα από το ξεκίνημα της εβδομάδας «Είναι ένα τρόπος να εξασφαλίσουν συμπολίτες μας με μικρό κόστος το φαγητό τους. Παράλληλα όμως γίνεται και εσωτερική ενδυνάμωση της αγοράς, αφού και οι επαγγελματίες θα βγουν κερδισμένοι από την υλοποίηση του προγράμματος.Ο Δήμος θα αναλάβει μόνο το οργανωτικό επίπεδο αυτής της δράσης ενώ οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο κ. Τσατσαρώνης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Χίου, 2271350869, 2271350879 και 6932568957

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ