6.8.2013 15:28

«Ευθύνες να αποδίδονται σε εκείνους που δεν σήκωσαν το τηλέφωνό τους»

Κατηγορηματικά αντίθετος με εκείνους που κυκλοφορούν σενάρια ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν συνέδραμε στην φωτιά του Πυτιούς είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ν. Μαρτάκης, υποστηρίζοντας ότι η Υπηρεσία με δικό της προσωπικό συνέδραμε τα μέγιστα.

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας, το οποίο αναφέρεται στην άρνηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Πιτυός, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε σχετικά:

Οι οδηγοί της Υπηρεσίας καθαριότητας μαζί με τα 2 βυτιοφόρα (δεξαμενές), που διαθέτει η εν λόγω υπηρεσία, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μαζί με την ομάδα «Ο», για να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης.

Όσον δε αφορά τη στελέχωση των οχημάτων των εθελοντικών ομάδων με οδηγούς, αυτοί έχουν ορισθεί με αποφάσεις Δημάρχου (αρ. 212 & 407) και σαφώς ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία με τους εθελοντές.

Ως εκ τούτου, η πληροφόρησή σας για το συγκεκριμένο ζήτημα  είναι, αν μη τι άλλο, ανακριβής και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Αιχμές για τις βάρδιες

Πέραν των παραπάνω προς διερεύνηση σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο Χίου είναι το γιατί δεν απάντησαν στις κλήσεις που τους έγιναν, όσοι εκ των υπαλλήλων είχαν βάρδια τη μέρα της φωτιάς, αναγκάζοντας έτσι την Υπηρεσία Καθαριότητας να στείλει με δικούς της οδηγούς τα πυροσβεστικά- δεξαμενές του Δήμου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ