12.10.2016 17:47

Ευσυνείδητοι δάσκαλοι, τεχνίτες μαθητές

ΚΥΨΕΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Συναρπάζουν οι δημιουργίες των δύο  δασκάλων και των δεκατριών μαθητών στο διθέσιο δημοτικό σχολείο του Καταρράκτη.

Ο προϊστάμενος Σταύρος Χριστοδούλου και η δασκάλα Ιουλία Τσακαλίδου έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική  σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας με τους μαθητές, η οποία εξελίσσεται συνεχώς σε δημιουργική παραγωγικότητα.

Οι κατασκευές και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με ή χωρίς  ένταξη σε χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι πολλές και συνεχείς, με τελευταία την κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης με χρυσόψαρα, στη θέση του παλιού αχρησιμοποίητου  σιντριβανιού που υπήρχε στην αυλή.

Ο Στ. Χριστοδούλου ασχολείται με τα ενυδρεία και από πέρσι, με προτροπή του το  αξιοποίησαν με τον αποδοτικότερο τρόπο.

Το άχρηστο σιντριβάνι απόκτησε λειτουργικό ρόλο και  με τη δουλειά τους, έφτασαν στον τελικό προορισμό.

Ο προϊστάμενος έφερε και έριξαν στην τεχνητή λίμνη τα πρώτα πέντε χρυσόψαρα. Λίγο αργότερα έφερε κι’ άλλο ένα, το οποίο όμως  δεν κατάφερε να επιζήσει, γεμίζοντας λύπη τους μικρούς μάστορες.

Το καλοκαίρι τα παιδιά δεν αδιαφόρησαν. Φρόντισαν τα ψάρια και την μικρή λίμνη,  όλο το κύκλωμα λειτούργησε άψογα, νερό, οξυγόνο, διατροφή κι’ όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς φέτος η οικογένεια των ψαριών  μεγάλωσε. «Οι μάνες» γέννησαν και από 7 έγιναν 13. Το γεγονός θεωρείται γούρι και όλοι πιστεύουν ότι και η φετινή χρονιά θα κυλήσει ομαλά και παραγωγικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς τομείς.

Ο προϊστάμενος δηλώνει στον «π» ότι ήδη έχουν στα σκαριά ένα ακόμη εκπληκτικότερο έργο, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα, αλλά…κρατάει το στόμα του κλειστό.

«Είναι η φετινή έκπληξη μας, ήδη το δουλεύουμε, αλλά θέλουμε να σας ενημερώσουμε όταν έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, με σαφείς εικόνες. αρχίσει να υλοποιείται!»

Δεν υπάρχει λόγος να επιμείνουμε, θα περιμένουμε την  ενημέρωση!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ