20.2.2016 12:12

Ευρωπαίοι ακτιβιστές έστησαν συμβολικό κλουβί στην Πλ. Βουνακίου [ΦΩΤΟ]

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ HOTSPOT ΣΤΗ ΒΙ.ΑΛ.

Με κεντρικό σύνθημα «Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα», ομάδα ακτιβιστών εγκατέστησε στην πλατεία Βουνακίου ένα συμβολικό κλουβί, με σκοπό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τους πρόσφυγες.

Οι ακτιβιστές θα παραμείνουν κλειδωμένοι στο κλουβί, βασιζόμενοι σε ανθρώπους έξω από αυτό για φαγητό, στεγνά ρούχα αν βρέχει ή ιατρική υποστήριξη και χαρτί τουαλέτας.

«Ως μια ομάδα τοπικών και διεθνών εθελοντών διαμαρτυρόμαστε για το hotspot στη ΒΙ.ΑΛ.. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις ή τη φτώχεια. Το νέο hotspot βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου, μακριά από την τουριστική ακτή, όπου όλοι εκείνοι που έρχονται στην Eυρώπη για να αναζητήσουν καταφύγιο είναι υποχρεωμένοι να καταγράφονται και όπου προορίζεται να μείνουν μετά την άφιξή τους στο νησί.

Όλες οι πιθανότητες αυτάρκειας των προσφύγων θα περιοριστούν, λόγω της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και της απομακρυσμένης τοποθεσίας από καταστήματα και δημόσιους χώρους. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος του στρατοπέδου είναι ήδη περιφραγμένο. Πιστεύουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο εκεί, θα φυλακιστούν, θα κρατηθούν σαν να είναι εγκληματίες και θα απελαθούν. Αυτό αποτελεί ρατσιστική υποβάθμιση των μεταναστών, καθώς αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων και καταλήγουν σημειώνοντας ότι: «Κανείς δεν φεύγει από το σπίτι του χωρίς σοβαρή αιτία! Βλέπουμε την μεταναστευτική κίνηση ως συνέπεια του δυτικού ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε καθήκον μας να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, που υποφέρουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ