29.1.2013 15:54

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ασπίδα» κατά της ανεργίας των νέων

50.000 ΝΕΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-26 ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων που έχει ήδη εγκριθεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προβλέπει 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας για άνεργους νέους που θα προκηρυχθούν στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα με διάρκεια απασχόλησης ένα έτος και δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για ακόμη έναν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 18 έως 26 ετών και η υλοποίησή του αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο.

Oι νέοι θα στελεχώσουν δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία και αθλητικές εγκαταστάσεις σχολεία και νομικά πρόσωπα των δήμων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης είπε ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται ουσιαστική απόφαση από τα κράτη - μέλη να βοηθήσουν και να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.

Μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και επιδοτήσεις των προσλήψεων υπό όρους, προτείνει επίσης η Κομισιόν όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat για την ανεργία στους «27», η ανεργία των νέων στην Ελλάδα άγγιξε εκ νέου επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας στο 57,6%.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ