21.6.2016 17:16

Ευπρόσδεκτη… παρατυπία

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με το ισχυρό χαρτί του Νοσοκομείου στο χέρι για την ανάγκη αποψίλωσης και καθαρισμού  της Μαρίνας του Καστέλου και μετά από συνεχή και πιεστικά αιτήματα δημοτών μετά από εντολή του Αντιδήμαρχου Αντρέα Βεργίτση, με τα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας κόπηκαν  τα καλάμια, τα χόρτα και καθαρίστηκε η  περιοχή. Όπως ήταν αναμενόμενο η Κτηματική Υπηρεσία αντέδρασε, απαγόρευσε κάθε εργασία στην Αιγιαλίτιδα ζώνη, αλλά τελικά επικράτησε η λογική.

Το νοσοκομείο

Ισχυρό όπλο στα χέρια του Α. Βεργίτση και της Τεχνικής υπηρεσίας ήταν η έκκληση του νοσοκομείου να καθαριστεί ο χώρος για τι η βρωμιά και μια πιθανή φωτιά θα δημιουργούσαν σοβαρότατα προβλήματα στους ασθενείς και το προσωπικό της  καρδιολογικής και της Παθολογικής κλινικής.

Οικία Ντομάτα

Με αυτή την ευκαιρία, μετά από αίτημα της οικογένειας Ντομάτα αποψιλώθηκε και ο καλαμιώνας που είχε πνίξει το σπίτι (στη βόρεια είσοδο της Μαρίνας) και είχε σαν αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε βασίλειο των φιδιών, των ποντικιών και των σκουπιδιών.

Οι ένοικοι και το σπίτι φάνηκαν, αναπνέουν και απολαμβάνουν τώρα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τραγικό

Να σημειωθεί ότι έως τώρα η Κτηματική απαγόρευε κάθε παρέμβαση επειδή ο χώρος είναι αιγιαλίτιδα ζώνη, αφού οι χερσαίες εγκαταστάσεις της μαρίνας είναι ακόμη παράνομες και το λιμενικό καταφύγιο δεν υπάρχει στους χάρτες του Υ.Ε.Ν. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα για το υπουργείο εκεί εξακολουθεί να  υπάρχει ακόμη το ο γιαλός και η παραλία του Καστέλλου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ