17.2.2016 18:20

Εύλογες οι ενστάσεις των κατοίκων του Παρθένη για το 1ο Τμήμα του Περιφερειακού

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ... ΠΑΓΩΝΕΙ

Πίσω πηγαίνει αντί να προχωρά το έργο της κατασκευής του δρόμου στον Παρθένη ποταμό. Το  Πρωτοδικείο Χίου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλλε  η οικογένεια Ζαννάρα  και υποχρέωσε την ανάδοχο εταιρεία να σταματήσει τις κύριες εργασίες έως το τέλος του Μάρτη του 2016, αλλά και να  καθαιρέσει προσωρινά ένα τμήμα των καλουπιών  εγκιβωτισμού της κοίτης του χειμάρρου από την οικία της προς το γεφύρι της Λεωφόρου Ενώσεως,  στα οποία θα στηριχθεί η γέφυρα.

Ταυτόχρονα υποχρεώθηκε  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου να τροποποιήσει τη μελέτη οδικής πρόσβασης στην περιοχή για να αποκτήσουν οι νότιες ιδιοκτησίες κυκλοφοριακή σύνδεση με την πόλη  μέσω του χειμάρρου και να μην είναι αποκομμένες από τα ψηλά  τοιχία των πρανών του.             

Ο Θ. Ζαννάρας δηλώνει ικανοποιημένος από την κατανόηση που έδειξε η υπηρεσία και τις διαδικασίες που προωθεί για την αποκατάσταση του σφάλματος.

Προφανώς από κακή εκτίμηση της αρχικής μελέτης που δεν συνυπολόγισε τις ενδεχόμενες ενστάσεις των κατοίκων, το έργο τώρα...σέρνεται με δεδομένη την καθυστέρηση που παρουσιάζεται.

Έως το τέλος Μαρτίου η εταιρία είναι υποχρεωμένη να εκτελεί δευτερεύουσες εργασίες και να μην προωθεί τα κύρια τμήματα του  έργου, τα οποία με το αρχικό χρονοδιάγραμμα  έπρεπε να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015.

«Αυτή την περίοδο το έργο σέρνεται, έχουμε σταματήσει κάθε διαδικασία κατασκευής των θεμελίων και των καλουπωμάτων της γέφυρας. Προχωράμε μόνο κάποιες δευτερεύουσες κατασκευές στο πάνω τμήμα, προς την οδό Βερίτη», δηλώνει στον «π» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης.

 «Είχαν εγκαταστήσει μέσα στην κοίτη τις σκαλωσιές για να ρίξουν την πλάκα και αντιδράσαμε γιατί αν έβρεχε θα πλημμύριζε  το σπίτι μας. Μου έλεγαν ότι αν κατέβαινε ο ποταμός το νερό θα ήταν λίγο και  θα πέρναγε μέσα από τις σκαλωσιές επειδή έχουν κλίσει το φράγμα. Αυτό δεν μπορούσα  να το δεχτώ, ξέρω πως λειτουργεί ο ποταμός, γι΄αυτό  υπέβαλλα ασφαλιστικά μέτρα και έγινε το προσωρινό σταμάτημα για να μη πνιγούμε. Τώρα τα έχουν ξεκαλουπώσει», δηλώνει ο Θ. Ζαννάρας.                                                                                                            

Η αρχική  δικαστική απόφαση ήταν ακόμη δυσμενέστερη, αφού  επέβαλλε το «πάγωμα» όλων των εργασιών στο χείμμαρο, αλλά με διορθωτική παρέμβαση της οικογένειας σταμάτησαν μόνο αυτές που επηρεάζουν την ιδιοκτησία της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ