18.5.2015 13:18

Ευκαιρίες επί ίσοις όροις

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Στο προεδρείο της Βουλής κατατέθηκε μέσω του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη το υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στη μετάβασή τους σε εξεταστικά κέντρα εκτός Χίου.

Όπως σημειώνουν στην αναφορά τους οι γονείς των μαθητών πέρα από τα έξοδα του κάθε υποψηφίου πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα έξοδα των συνοδών.

«Αυτό επιβαρύνει επιπλέον  τις ιδιαίτερες δυσκολίες που ο καθένας τους αντιμετωπίζει, (δυσκολίες προσαρμογής, επικοινωνίας, κοινωνικής αποδοχής, ένταξης κ.λ.π.) . Η  παραμονή τους στην πόλη εξέτασης είναι πολυήμερη καθώς οι μέρες εξέτασης απέχουν χρονικά μεταξύ τους», σημειώνουν οι γονείς των μαθητών που καταλήγουν ότι: «Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία είναι η δημιουργία εξεταστικού κέντρου στον τόπο μας αντίστοιχο με αυτό που λειτουργεί για τα Γ.Ε.Λ. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία που δικαιούνται να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις  μια θέση στην ανώτερη και την ανώτατη εκπαίδευση». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ