10.5.2012 17:21

«Ευχές και οδηγίες προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων και ενδοσχολικών εξετάσεων»

Λένε ότι «καμιά δοκιμασία που αξίζει τον κόπο δεν φαίνεται απλή όταν βρίσκεται μπροστά σου. Αν, όμως, είναι σωστή, φαίνεται απλή όταν βρίσκεται πίσω σου» (Edward Teller). Πράγματι, κάθε εξεταστική δοκιμασία αποτελεί μια νέα πρόκληση, πόσο μάλλον όταν αυτή συνδέεται με τις επαγγελματικές προοπτικές ενός νέου ανθρώπου. Το αντίτιμο, ωστόσο, μιας επιτυχημένης προσπάθειας θα πρέπει να είναι ανάλογο του στόχου. Για το λόγο αυτό, συμβουλεύουμε τους υποψηφίους μας να διεκδικήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους με γνώμονα την ψυχραιμία, την οργάνωση και τη σωστή προετοιμασία, δίχως πίεση, υπερβολές και άγχος. Οι εξετάσεις είναι μια εμπειρία ανάμεσα σε ένα πλήθος άλλων προκλήσεων και, ως εκ τούτου, η υπερβολή δεν πρέπει να έχει θέση στην ψυχοσύνθεση και το καθημερινό τους πρόγραμμα.  
Έχοντας πλήρη επίγνωση της μελέτης που απαιτείται για την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και σεβόμενοι την αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου οι ενδοσχολικές και οι Πανελλήνιες εξετάσεις να διεξαχθούν με τον πλέον εύρυθμο και αδιάβλητο τρόπο. Τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, όσο και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα στελέχη, οι υποστηρικτικές υπηρεσίες αλλά και οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας είναι στη διάθεση κάθε υποψηφίου για τη διασφάλιση της σωστής πληροφόρησης, της διευκόλυνσης και της ισότιμης συμμετοχής.
Ολόψυχες ευχές επιτυχούς συμμετοχής και επιθυμητών αποτελεσμάτων σε όλους τους υποψηφίους μας. Στους γονείς των μαθητών ευχόμαστε καλή δύναμη γιατί ο ρόλος τους είναι ουσιαστικός και αναντικατάστατος. Η αγάπη, η στοργή, η κατανόηση, η φροντίδα και το διακριτικό -αλλά πάντα άγρυπνο- ενδιαφέρον, μέσα από τη σωστή συνεργασία σχολείου-οικογένειας, αποτελούν δικλείδες ασφαλείας για την ψυχοσυναισθηματική σταθερότητα και την επίτευξη των στόχων των παιδιών.
Θερμές ευχαριστίες και πολλούς επαίνους στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, οι οποίοι για άλλη μια σχολική χρονιά πλαισίωσαν παιδαγωγικά και ανθρώπινα κάθε προσπάθεια των μαθητών μας, εκπληρώνοντας επιτυχώς μια εξαιρετικά απαιτητική αποστολή.
 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  Δ/ΝΤΡΙΑ

Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΕΛΛΗ

 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ