24.7.2012 17:56

"Ευχαριστούμε τη Μαρία για όσα μας προσέφερε"

 
Οι σπουδαστές Ζωγραφικής και Χαρακτικής του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον τραγικό χαμό της Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή, μιας γυναίκας που υπήρξε για αυτούς πρότυπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, δασκάλα και φίλη.
Πάνω απ' όλα όμως, υπήρξε άνθρωπος ζεστός και αληθινός με σπάνιο ήθος και ακέραιο χαρακτήρα, με αμέτρητες αρετές, όπως τη γενναιοδωρία της, την αδιάκοπη εργατικότητά της, την επιμονή και την υπομονή της, την αστείρευτη διάθεσή της να προσφέρει και να διδάξει, την πίστη της στην ομαδικότητα, αφιερωμένη ολοκληρωτικά στην Τέχνη, και ιδιαίτερα στην τέχνη της Χαρακτικής, που τόσο αγαπούσε και που τόσο έχει παλέψει για τη διάδοσή της τα τελευταία χρόνια.
Πνεύμα ανήσυχο και φύση καλλιτεχνική, πρωτοστάτησε στην ίδρυση και οργάνωση των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Χαρακτικής της Ε' Δημ. Κοινότητας Θεσσαλονίκης από τα πρώτα πιλοτικά στάδια λειτουργίας τους το 2000, ενώ υπήρξε στυλοβάτης τους όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας τεράστιο εκπαιδευτικό έργο μέσα από συνέδρια, σεμινάρια, εργαστήρια και πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Αποχαιρετώντας τη Μαρία, που τόσο βίαια έφυγε από κοντά μας, την ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερε,  δίνοντάς μας την ευκαιρία να μοιραστούμε τους στόχους και τα όνειρά της,  μαθαίνοντάς μας πάνω απ' όλα να αγαπάμε την τέχνη και να μοχθούμε γι' αυτήν, πιστεύοντας σε κάθε έναν από μας ξεχωριστά, αλλά και σε όλους μαζί ως ομάδα, όπως κι εμείς πιστέψαμε σ' αυτήν και σε όλα όσα θα συνεχίσει να πρεσβεύει για μας.
 
Oι μαθητές των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Χαρακτικής της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Διάδοσης Έρευνας Χαρακτικής, η Ομάδα "Τέχνη για το Περιβάλλον"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ