19.5.2014 11:49

Ευχαριστήριο για τον Α. Αξιωτάκη

Σήμερα 20 Μαΐου 2014 συμπληρώνονται τρεις μήνες από την εις τον Κύριον εκδημίαν του πολυαγαπημένου και λατρευτού μας συζύγου και πατέρα Ανδρέα Στυλ. Αξιωτάκη. Αν και είναι ακόμη βαρύς ο πόνος στην ψυχή μας,  επιθυμούμε να εκφράσουμε θερμότατες ευχαριστίες προς όλους, όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπον εξεδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο βαρύτατο πένθος μας. 

Εκφράζομε βαθύτατες ευχαριστίες στους Μητροπολίτες Χίου, κ. Μάρκο και πρ. Βελγίου, κ. Παντελεήμονα, οι οποίοι ετέλεσαν την νεκρώσιμον ακολουθία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του, και μαζί τους, ευχαριστούμε σύμπαντα τον ιερό κλήρο της Χίου, που συμπροσευχήθηκε για να ταχθεί ο μεταστάς «εν σκηναίς δικαίων». Παράλληλα ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Γρηγόριο, όπως  και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, για  τους παραμυθητικούς τους λόγους.

Ευχαριστούμε ειλικρινά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όλους τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, τους εν ζωή καθηγητές του, τους συναδέλφους του και  μαθητές του, τους ομογάλακτους αδελφούς του της περίπυστης Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης καθώς και όλους τους εκλεκτούς συμπολίτες μας, οι οποίοι ετίμησαν με την παρουσία τους την εκφορά και τα μνημόσυνά του.  Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους κατέθεσαν την ψυχή τους στις γραπτές και προφορικές αναφορές τους, όσους εξέδωσαν τιμητικά ψηφίσματα, κατέθεσαν δωρεές εις μνήμην του ή τέλεσαν τρισάγια  και επιμνημόσυνες δεήσεις για την ανάπαυσή του.

 Ευχαριστούμε ολόθερμα

-τα ΜΜΕ που έκαναν ιδιαίτερα τιμητικά αφιερώματα στη ζωή και τη δράση του, όπως και όλους όσοι εξέδωσαν εις μνήμην του λευκώματα και τεύχη περιοδικών ή εφημερίδων.

-τους θεράποντες ιατρούς του και το νοσηλευτικό προσωπικό, που υποδειγματικά τον περιέθαλψαν, τον φρόντισαν και τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της ασθενείας του καθώς και τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν οσάκις παρέστη ανάγκη.

-όλους όσοι προσευχήθηκαν και προσεύχονται για την γαλήνη και τη σωτηρία της ψυχής του.

 Και τέλος ευχαριστούμε όλους εκείνους που στο διάβα της ζωής του συμπορεύτηκαν και συνεργάστηκαν με εκείνον, τον στήριξαν και τον βοήθησαν, ώστε να θεμελιωθεί και να γιγαντωθεί το πολύπτυχο κοινωνικό, πολιτιστικό και συγγραφικό του έργο.

 

 

Ξανθή και Στέλιος Ανδρέα Αξιωτάκη

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ