3.12.2012 12:48

Εξυπνάδες για να ανοίξουν ένα φαύλο κύκλο

 
Δυσκολόπεπτο να καταπιείς ένα ποτήρι όταν με επιλογή σου το έκανες πικρό. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, εξαντλώντας από το οπλοστάσιο του κάθε διαβολή για να ανακόψει την υπογραφή σύμβασης για την ανακύκλωση, υπενθυμίζει ότι είναι εδώ για να ξεσκονίζει καθημερινά τις αναχρονιστικές αντιλήψεις του για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο συνδικαλισμός.
Το μόνο, προς το παρόν, που βρήκε να ρωτήσει, είναι τί δουλειά είχε στο γραφείο του δημάρχου κατά την υπογραφή της σύμβασης υπάλληλος από το χώρο της δημόσιας υγείας, εννοώντας, προφανώς, τον τραυματιοφορέα του «Σκυλιτσείου», Παν. Μανδάλα. Αγνοούν, υποτίθεται, τα παλικάρια, τη σχέση του κ. Μανδάλα με την ανάδοχο και νομίζουν ότι βγάζουν λαβράκι με τη δημοσιοποίηση μιας «παρανομίας».
Για να τους λύσω εγώ την απορία, ο δημόσιος υπάλληλος Μανδάλας ασχολείται εκτός ωραρίου του με τη δουλειά στην οποία μετέχει, ως εταίρος, απόλυτα νόμιμα ο γιος του, γιατί ως τραυματιοφορέας αδυνατεί να συντηρήσει ένα σπιτικό με τρία παιδιά χωρίς φακελάκια και λαδώματα κι έχει ανάγκη και το γιο. Τώρα το ανακάλυψαν;
Μόνο που με την έσχατη λύση της ρουφιανιάς για ένα συνάδελφο τους αποδεικνύουν στην πράξη πόσο σέβονται τις διακηρύξεις τους προς την κοινωνία ότι σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα ο ένας πρέπει να στέκεται στο πλευρό του άλλου, αποφεύγοντας την ανθρωποφαγία. Κυρίως, ανοίγουν ένα φαύλο κύκλο, μέσα στον οποίο κινδυνεύουν να πέσουν δεκάδες συνάδελφοι τους, αν ο ένας αρχίσει να βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Ο άρρωστος συνδικαλισμός, αντί να διεκδικήσει νόμιμη δυνατότητα δεύτερης δουλειάς για τους δημοσίους υπαλλήλους, γίνεται καταδότης των νομιμοφανών περιπτώσεων. Εύγε! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ