10.3.2015 11:42

«Εξοργιστική η στάση του Υπουργείου Υγείας»

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΧΙΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ανεύθυνη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Ε.Κ. Χίου τη στάση του Υπ. Υγείας απέναντι στους 6 ιατρούς του ΠΕΔΥ Χίου που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάζονταν χωρίς να υπάρχει σαφές εργασιακό πλαίσιο.

Όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο: «Είναι εξοργιστικό το γεγονός της καθυστερημένης κοινοποίησης της απόλυσής τους έπειτα από 8 μήνες, διάστημα κατά το οποίο προσέφεραν απλήρωτοι τις υπηρεσίες τους.

Απαιτούμε από την Πολιτεία και από κάθε αρμόδιο φορέα πρώτον, την αναγνώριση της εργασίας των ιατρών του ΠΕΔΥ για το διάστημα 10-06-2014 ως 2-3-2015 και την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και της αποζημίωσής τους. Δεύτερον, την πλήρη εξάλειψη των πιθανοτήτων να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τελικά τα πειραματόζωα από την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών που τους αφαιρούν ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα της δωρεάν, δημόσιας υγείας. Ζητούμε την δέουσα μέριμνα από την πολιτεία για την άμεση αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ