Κοινωνία

24/5/12 10:30

τελ. ενημ.: 24/5/12 10:30

Εξοπλίζουν τους εθελοντές

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

 
50.000 ευρώ διατίθενται από τον κορβανά του Δήμου Χίου για τον εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης που υπάρχουν στο νησί, τόσο σε επίπεδο ατομικής προστασίας, (στολές, κράνη κ.λπ) όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικό (μάνικες, αυλούς, πριόνια, αντλίες, χορτοκοπτικά κ.λπ.).
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου έτσι ώστε οι εθελοντικές ομάδες, που εδώ και κάποια χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και συνδράμουν αποτελεσματικά το έργο της Πυροσβεστικής, να μπορούν, έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, να επέμβουν.
 
Και ασφάλεια
Κι αν ο Δήμος τους θωρακίζει με εξοπλισμό, η Περιφερειακή Ενότητα ψάχνει τον τρόπο να τους… ασφαλίσει. Πριν από λίγο διάστημα ξεκίνησε από τη γειτονική Σάμο και τη Λέσβο συζήτηση για την ασφάλιση των εθελοντών σε ιδιωτική εταιρεία για περίπτωση ατυχήματος εν ώρα καθήκοντος. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα είτε τοπικά, είτε συνολικά ως Περιφέρεια, με πιθανότητα αυτό να συζητηθεί και σε ένα επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση