4.4.2014 18:39

Έξω διαπρέπουμε

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΆΡΘΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Μια ακόμη διάκριση έρχεται να προστεθεί στην πλούσια πλέον συλλογή του Παν. Αιγαίου και πανω από όλα έρχεται να καταδείξει ότι η ποιότητα της έρευνας στη χώρα μας είναι  από τις υψηλότερος στον κόσμο και τα αποτελέσματα των ερευνών αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Έρευνας στις Μεταφορές (Transport Research Board - TRB) τηςΕθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ απένημε το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Άρθρου ”Ryuichi Kitamura”παγκοσμίως στον τομέα Μέθοδοι Ανάλυσης της Μεταφορικής Συμπεριφοράς στην Δρ. Μαρία Καμαργιάννη και στην Καθ. Αμαλία Πολυδωροπούλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στις 14 Ιανουαρίου 2014, στα πλαίσια του μεγαλύτερου διεθνούς συνεδρίου συγκοινωνιολόγων.

Είναι η πρώτη φορά που το Βραβείο απονέμεται σε ερευνητές Πανεπιστημίου εκτός των ΗΠΑ, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο Βραβείο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στο University of California-Berkeley, University of Illinois-Chicago, University of Pennsylvania, Massachusetts Institute of Technology (MIT)ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Το βραβευμένο επιστημονικό άρθρο μελετά τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μέσου μεταφοράς των μαθητών Γυμνασίου και Λύκείου, προκειμένου να προτείνει μέτρα και λύσεις έτσι ώστε να προωθηθεί η ενεργητική μετακίνηση (περπάτημα, ποδήλατο) και να μειωθεί η χρήση μηχανοκίνητων μέσων από τα ανήλικα άτομα. Η έρευνα λαμβάνει μέρος στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η Δρ. Μαρία Καμαργιάννη, που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πλέον είναι ερευνήτρια στο UCL Energy Institute του University College London (UCL) στο Λονδίνο και η επιβλέπουσα καθηγήτριά της Αμαλία Πολυδωροπούλου, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μεταφορών και Λήψης Απόφασεων, έχουν λάβει  στο παρελθόν και άλλα διεθνή μετάλλια και βραβεία για την έρευνα τους που αφορά την μεταφορική και οδηγική συμπεριφορά των εφήβων. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:
1. το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Άρθρου παγκοσμίως στον τομέα των Προτύπων Επιλογής για το 2013 (Journal of Choice Modelling – Sydney, 2013),
2. το Χάλκινο Μετάλλειο στον τομέα Ασφάλεια στις Μεταφορές στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τους νέους ερευνητές στον  τομέα των Μεταφορών το 2010 (YEAR 2010 – Transport Research Arena, TRA – Brussels, 2010).

Τα τελευταία τρία χρόνια η Δρ. Καμαργιάννη και η Καθ. Πολυδωροπούλου έχουν  βραβευτεί και τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς στον τομέα των Μεταφορών/Συγκοινωνιών.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ