7.5.2015 18:00

Εξιχνιάστηκε η κλοπή

ΧΙΩΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ, ΑΦΑΝΤΑ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ

Ντόπιοι είναι οι δράστες της κλοπής υλικών από το αντλιοστάσιο-αποθήκη της ΔΕΥΑΝΧ στην Καλλιμασιά. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή μόλις προχθές και το συνολικό κόστος των κλοπιμαίων  υλικών ανέρχεται στις 2.000 ευρώ.

Η εγκατάσταση πρέπει να παραβιάστηκε πριν είκοσι  μέρες περίπου και η εταιρεία κατάθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων την Τετάρτη.

Το Τμήμα Ασφάλειας συνέλαβε τους δράστες αξιοποιώντας στοιχεία που υπήρχαν, αλλά δεν βρέθηκαν τα κλεμμένα υλικά. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, το Τμήμα Ασφάλειας διενεργεί προανάκριση και προς το παρόν δεν δημοσιοποιεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Προς παραλήπτες

«Οι δράστες είναι Χιώτες και προφανώς τα υλικά έχουν πωληθεί σε κλεπταποδόχους, που τα παίρνουν χωρίς να ερευνούν από πού προέρχονται», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απόστολος Τζιώτης.

«Μας κλέβουν συνεχώς ακόμη και σχάρες φρεατίων δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων. Τις αντικαθιστούμε με σημαντικές δαπάνες, αλλά το φαινόμενο επιδεινώνεται».

Ευαισθησία

Ο Α. Τζιώτης δεν μασάει τα λόγια του. Απευθύνεται στους  επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, ζητά να δείξουν περισσότερη ευαισθησία και τους συνιστά να συνεργαστούν με τις αρχές, γιατί το θέμα μετατρέπεται σε κοινωνική πληγή.

«Καλώ τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης αυτών των υλικών  να μην αποδέχονται άκριτα αυτές τις συναλλαγές και να ενημερώνουν  την αστυνομία όταν τους προσεγγίζουν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ