18.2.2015 11:43

Εξετάζουν... περιφερειακά το έργο [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Νέα δεδομένα διαμορφώθηκαν στο έργο κατασκευής του α’ τμήματος του Περιφερειακού Δρόμου της Πόλης της Χίου και είναι τέτοια που «ανάγκασαν» την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να σκύψει πάνω από το έργο εξετάζοντας τις δυνατότητες προσαρμογών σε αυτό.

Οι κάτοικοι και ι ιδιοκτήτες μεμονωμένα αρχικά και συντονισμένα στη συνέχεια στρέφονταν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και ζητούσαν ενημέρωση, κάτι που ουδέποτε είχε γίνει κατά το παρελθόν και προκάλεσαν την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Χίου την Παρασκευή, σχετικά με το θέμα.

Τα τρωτά σημεία

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Λ. Παπαλάνη, τα υπό αμφισβήτηση σημεία του έργου είναι δυο, το ένα είναι το γεφύρι, για το οποίο έχει κατατεθεί πρόταση διάσωσης του και το άλλο αφορά στις παρόδιες ιδιοκτησίες και στην πρόσβαση τους στο βόρειο κομμάτι. Σε κάποια σημεία σύμφωνα με τη μελέτη ο δρόμος θα καταλήξει να είναι από 0,40-2,5 μέτρα ψηλότερος από ότι σήμερα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σπίτια. Παρότι διαπιστώνει προβλήματα τα οποία υπάρχει η δυνατότητα να επιλυθούν με τις κατάλληλες προσαρμογές, ο κ. Παπαλάνης δεν αποδέχεται ότι η μελέτη κατασκευής του έργου ήταν άστοχη. «Η μελέτη, σαν μελέτη δεν είχε αστοχίες. Εγκλωβίστηκε στο θέμα της οδοποιίας και δεν ασχολήθηκε με τις παρόδιες οδούς. Αυτό ήταν και θέμα κατευθύνσεων, όμως μπορεί να λυθεί και έχουμε και τα χρονικά περιθώρια να το κάνουμε. Η εργολαβία προχωρά κανονικά και είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογών» σχολίασε.

Το γεφύρι

Σε ότι αφορά στο γεφύρι ο κ. Παπαλάνης υποστήριξε ότι υπάρχει η δυνατότητα οι παρεμβάσεις στον Παρθένη να ξεκινήσουν μετά τον Παρθένη, αφήνοντας το γεφύρι ανέπαφο, φτάνει να προεξοφλείται ύστερα από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται ότι μπορεί να διοχετεύεται ο όγκος νερού του ποταμού από το ύψος του γεφυριού.

Εν αναμονή

Την ενημέρωση τους μέσα από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου αναμένουν οι ιδιοκτήτες της περιοχής. Ο Δ. Γιαμάς, ένας από αυτούς, εκφράζει την αισιοδοξία του γιατί διαπίστωσε μια διαλλακτική στάση από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κι εκτιμά ότι θα βρεθούν λύσεις. «Το έργο πρέπει να γίνει, είναι απαραίτητο να γίνει αλλά παράλληλα πρέπει να διορθωθούν κάποια προβληματικά σημεία του όπως αυτά της πρόσβασης» σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ