30.7.2015 16:56

«Εξασφαλίστε οδηγό για το ασθενοφόρο της Αμανής»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡ. ΦΡΕΓΑΔΙΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Χίου αλλά και τους αιρετούς του νησιού απευθύνει ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Στρ. Φρεγαδιώτης.

Στην επιστολή του σημειώνει : «Θα ήθελα να παρακαλέσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Μάρκο που πρόσφατα (πριν 2 μέρες) ανακοίνωσε την πρόθεση της Μητρόπολης και ειδικά της Εκκλησίας της Αγ Μαρκέλλας να συνδράμει οικονομικά ώστε να καλυφθούν τα κενά των εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην περιοχή της Αμανής,  εφόσον αυτό καλύφθηκε από το Υπουργείο, να μεριμνήσει με το ίδιο σθένος την λειτουργία του ασθενοφόρου στην Βολισσό, ώστε να προκηρυχθεί μια θέση οδηγού τόσο για την Βολισσό όσο και για τα Καρδάμυλα ώστε όλο το κομμάτι της Βόρειας Χίου να είναι υπερπλήρες από ασθενοφόρα και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος

Το Κέντρο Υγείας καλύπτει ελάχιστες βάρδιες την εβδομάδα και το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει, αναγκάζεται να καλύψει σχεδόν ολόκληρο το νησί, μιας και υπάρχει ένας και μόνο οδηγός».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι είναι κρίμα πραγματικά να υπάρχουν ασθενοφόρα και να είναι ακινητοποιημένα με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.

«Δεν είναι λύση μόνο οι γιατροί, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο στην περιοχή της Αμανής και των Καρδαμύλων ώστε να γίνεται άμεσα η μεταφορά του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΕΚΑΒ της Χίου, διότι καλύπτουν το νησί από άκρη σε άκρη και δυστυχώς φέτος δεν έχει την καθιερωμένη καλοκαιρινή ενίσχυση από την Στερεά Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Φρεγαδιώτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ