4.2.2015 12:28

Εξανεμίστηκαν οι κρατήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΣΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Πήρε και σήκωσε τις κρατήσεις για το προσκύνημα στην Τουρκία, από τα τοπικά πρακτορεία  η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει το Αιγαίο τα επόμενα 24ωρα.

Η συνεχής ενίσχυση των ανέμων καθιστά απαγορευτικό το πέρασμα στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου προκαλώντας μεγάλη οικονομική για μία ακόμη φορά στην τοπική αγορά αλλά και στα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Οι ισχυροί νοτιάδες των 9 μποφόρ συμπέφτουν με την πενθήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με αποτέλεσμα δεκάδες ταξιδιώτες να ακυρώνουν ή να τροποποιούν το προγραμματισμένο τους ταξίδι στην πρωτεύουσα της Μικρασίας.

Πρώτος την αρχή έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο «Φάρος» Βαρβασίου που ανακοίνωσε ακύρωση του προσκυνήματος εξαιτίας της μεταβολής του προγράμματος του Πατριάρχη.

Αυτό ήταν όμως μόνο η αρχή. Από χθες ταξιδιώτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας που είχαν προγραμματίσει αεροπορικώς τη μετάβασή τους στη Χίο κι από εδώ στον Τσεσμέ και στη Σμύρνη έσπευσαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να μεταβούν αεροπορικώς στον τελικό προορισμό μέσω Κωνσταντινούπολης.

Από την άλλη οι παρόμοιες καιρικές συνθήκες στη γείτονα χώρα οδήγησαν δεκάδες Τούρκους που είχαν προγραμματίσει να περάσουν στη Χίο το τριήμερο Παρασκευής- Κυριακής να ακυρώσουν την άφιξή τους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι προβλέψεις

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά από το βράδυ της Τετάρτης και θα φθάσουν μέχρι την Παρασκευή μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Από την άλλη ήπιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διευκολύνοντας όσους επιμείνουν να παρακολουθήσουν από κοντά το πρόγραμμα των πατριαρχικών Θείων Λειτουργιών στη Σμύρνη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ