4.3.2016 13:04

Εξάμηνη παράταση στις συμβάσεις για τις αεροπορικές άγονες γραμμές

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

             

Αναμενόμενο μεν, δείγμα της ανικανότητα ς και ανυπαρξίας κυβερνητικής πολιτικής δε. Ο λόγος για την παράταση των συμβάσεων εξυπηρέτησης των «άγονων» γραμμών που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση.

Στόχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) , που ήδη προχωρά σε διαπραγματεύσεις, είναι να δοθεί παράταση των συμβάσεων  οι οποίες εκπνέουν στο τέλος του μήνα, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να μη μείνουν χωρίς αεροπορική εξυπηρέτηση τα νησιά ενόψει της θερινής σεζόν, καθώς δεν κατέστη εφικτό από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών να προκηρύξει στην ώρα του τον διαγωνισμό για την επόμενη περίοδο.

Στη Διαύγεια

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», καλούνται οι τέσσερις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τα δρομολόγια των «άγονων» γραμμών σε διαπραγμάτευση με την ΥΠΑ προκειμένου να δοθεί εξάμηνη παράταση στην αεροπορική εξυπηρέτηση, με κριτήριο επιλογής μεταξύ των αερομεταφορέων «το χαμηλότερο αιτούμενο οικονομικό αντιστάθμισμα», όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή διαπραγμάτευσης της ΥΠΑ, «αφού εξετάσει τις υποβληθείσες προσφορές, συντάσσει πρακτικό, µε το οποίο γνωμοδοτεί ως προς την κατακύρωση του αποτελέσματος» σημειώνεται. Σύμφωνα με άλλη απόφαση του υπουργού Υποδομών, η επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 8 Μαρτίου.

Όπως είχε προκύψει και από προηγούμενο ρεπορτάζ του "π" τα μόνα δρομολόγια που εντάσσονται στις άγονες γραμμές με το υπάρχον πλαίσιο είναι αυτά της sky express, τα οποία συνδέουν και θα συνδέουν απρόσκοπτα μέχρι νεωτέρας τα νησιά μας μεταξύ τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ